Programma Zaterdag 1 & 2 juli

Het programma voor het KommuS KasteelFestival 2017 is inmiddels bekend. Hieronder het complete programma van ons gratis toegankelijke feestje in de Geldropse Kasteelfestival. Het laatste nieuws kun je chekken via www.facebook.com/kommus.geldrop

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #1

THE BLUES BROTHERS TRIBUTE BAND: Met de titel ‘Beste Coverband van Nederland” behaalt in 2007, starte de band met shows spelen, na dik 120 shows in binnen en buitenland, staat de band dit jaar voor het eerste in Geldrop. . Negen jaar na de oprichting staat de band nog steeds onder de bezielende leiding van Mark Kuypers (o.a. muzikaal leider van diverse topmusicals, o.a. Moeder, ik wil bij de revue). The Blues Brothers mag geen onbekende meer zijn, daarom headlinen ze ook de zondagavond. Met een 12 koppige band vol blazers, zullen ze de Kasteeltuin zeker aan het dansen krijgen met de dikste hits uit de gelijknamige films. Denk aan, Hold on I’m coming (Sam & Dave), Polk salad Annie (Tony Joe White), Expressway to your heart (Soul Survivors) en Walking the dog (Rufus Thomas). Geen elektronische presets uit zakjapanners, maar eerlijke, ambachtelijke soulmuziek uit de glorietijd van onze westerse muzikale beschaving. Een show van deze band is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hot-blooded rhythm & soul-review.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #2

VIPERS: Wij hoeven niet uit leggen waarom Queen gewoon weg één van de beste (live) bands ooit is geweest. Niet voor niets dat hun prijsnummer “Bohemian Raphsodie” al heel lang op nummero uno staat in de top 2000. Vipers – Queen Tribute uit Italie weten hoe ze een tribute en ode moeten brengen aan Freddie Mercury en consorten. Sinds 2002 heeft Vipers zo’n slordige 1000 optredens gedaan, Zanger Giuseppe Maggioni werd in 2014 bekend met z’n deelname aan The Voice of Italy, waar hij 2e werd in de halve finale. Speciaal voor het KommuS Kasteelfestival komen ze naar Nederland, om iedereen te laten mee brullen op nummers als “Somebody To Love”, “I want to break free” en natuurlijk “Killer Queen”

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING # Editors

THE RE-EDITORS: The Editors is een van de graag geziene bands op festivals als Pinkpop, en nu komt het beste alternatief reEditors richting het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017. The Editors een band met diverse nummer 1 hits, een band die de 80s wave geluid terug brengt naar de dag van vandaag. The Re Editors brengen dezelfde energie en belangrijker de sound richting het podium in de kasteeltuin. Kom mee zweven op nummers als “Smokers Outside The Hospital Doors”, “An end has a Start”, “The Racing Rats”, “Bones” en de ultime festivalkraker “Papillon”. De Re Editors waren tijdens het Nirwana Tuinfeest DE grote smaakmakert! (dat je het weet!).

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #16

TEN: De opener op de zaterdag is Pearl Jam tribute TEN. Vernoemt naar het debuut album van Pearl Jam, en eerlijk gezegd is dat de beste plaat van Pearl Jam. Ten speelt alle grote hits, en laten dit eigenlijk alle nummers van het debuut zijn. Denk aan “Jeremy”,’Even Flow’, ‘Alive’ en ‘Black’. De show van Ten heeft dezelfde volgorde als de set van Pinkpop, je weet wel toen Pearl Jam zanger Eddie Vedder via een tv Camera het publiek in dook. Beleef de 90s opnieuw tijdens het Kasteelfestival, biertje in de hand, vuistjes in de lucht en zing kei hard mee!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #3

POllY DARTON: Dolly Parton in de Kasteeltuin van Geldrop, of ja Polly Darton! De kersverse Dolly tribute komt hun eerste show tijdens het Kasteelfestival spelen, en daar zijn wij heel blij mee! Polly Darton is de eerste Nederlandse Dolly Tribute, de “Country Queen”, wie kent haar niet. De band steekt Dolly’s dikste hits in een fris jasje, dans mee met ‘9 to 5’, droom weg op ‘Jolene’ en pak je geliefde stevig vast op ‘I will always Love you’. De band onder leiding van Lisa Jansen bestaat uit Akoestische gitaar, lapsteel, Mandoline, Banjo, Toetsen, Drums met hier en daar een lekker pittig stuk elektrische gitaar. Een goed begin is het halve werk, zeker als Polly Darton de zondag gaat openen, wedden dat het eerste biertje er lekker in gaat!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #14

MUSEST: Er is eigenlijk maar 1 goede Muse Tribute, en dat is Musest. Een van de meest gevraagde tributebands met inmiddels meer dan 600000 youtube hits, ontelbaar aantal show op festivals als Nirwana Tuinfeest, Tribute land, Huntenpop, Paaspop, Momfest en Festiland. Muse is niet de simpelste band om te “tributen”, maar Musest snapt het en brengt de typische Muse sound dit jaar ook naar het KommuS Kasteelfestival. Grammy, Mtv en NME prijzenpakkers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’, ‘Uprising’ en ‘Resistance’, ze komen allemaal voorbij! Dompel je even onder in het geluid van Muse, vergeet niet dat je niet op Pinkpop staat, maar gewoon in de Geldropse Kasteeltuin!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING Rowwenheze#9

POLO ‘N HEZE: Tijd voor een dorstige Nederlands,,,, ehm Limburgstalige tribute band! Tijdens het KommuS Kasteel Festival komt het beste Rowwen Heze alternatief, Polo ’N Héze. Geen limbo’s maar Brabo’s, die net zo hard gaan als het origineel! Kom proosten met Bestel Mar, T Roeie Klied, Zondag in het Zuiden, De Neus Omhoeg en natuurlijk Limburg! Wij van KommuS zijn niet vies van een pot goeie Nederlandstalige feestmuziek, jullie wel?? Dacht het niet!!! Gas d’r op und Prosit!!!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #7

AC/DC UK: For those about to rock… we salute you!! Geldrop zal wakker geschud worden door de heftigste Bluesrock band die op de planeet rond loopt! De Engelse broertjes van ACDC, AC/DC UK komen speciaal voor het KommuS Kasteelfestival naar Geldrop! Verwacht de top 2000 hits als Back In Black, Highway to Hell, Thunderstruck, Whole Lotta Rosie en You Shook me all Night Long. ACDCuk mag gezien worden als de beste europese ACDC tribute !! Met lange Europese tours belanden ze het eerste weekend van juli in de Kasteeltuin van Geldrop. Ken jij het dansje van gitarist Angus Young al? Nee, dan heb je je tussen nu en begin juli de tijd om in je schooluniform voor de spiegel te oefenen!!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING ccr

CALLAHAN CLEARWATER REVIVAL: Callahan Clearwater Revival is een band om je keel goed vochtig te houden…Proud Mary, Bad Moon Rising, Down On The Corner, Up Around The Ben, Sweet Hitchiker, I Put A Spell on You en I Heard It Trough the Grapevine, van wie zijn al deze 60s wereld hits???? Nou?? Creedence Clearwater Rivival…. Die gasten uit het zuiden van US! Iedereen kent ze, en kent ze luid mee zingen. Nou dat dus, in de Kasteeltuin van Geldrop, gebracht door Callahan Clearwater Revival (NL). Bij ons komt de band uit de achterhoek, CCR zijn de winnaar van Battle of The Tribute bands (2015) en speelden al eerder op oa de Zwarte Cross, Huntenpop en Coverland.

KIDS AREA: Dit jaar voor de eerste keer zal er een complete festivalweide voor de kids tussen de 0 en 15 jaar te vinden zijn tijdens het KommuS Kasteelfestival. Een weide die zowel voor jong als oud(ers) kei leuk gaat worden, zeker omdat er dit jaar veel workshops en theater te vinden is. Natuurlijk is de Kids Area ook gratis te bezoeken. Hoogtepunt zal net als vorig jaar het Kids Rockconcert van de Hippe Gasten gaan worden (Mainstage), de hele middag tussen 12:00u en 17:00u lopen de theatervoorstellingen en workshops door, dus kom gezellig de hele middag hangen, liggen, relaxen en meedoen op het gras! CHECK DE INFO: HIER 

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #19 KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #13 KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #12 KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #11 KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #10