Het programma van de 2019 editie van de Kids Area tijdens de zondagmiddag op het KommuS Kasteelfestival vindt u hieronder: Dit jaar zijn er speciaal voor de 14+ kids ook toffe activiteiten. KommuS Kasteelfestival is een gratis toegankelijk muziek en theaterfestival, dat dit jaar voor de vijfde keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, komende editie zal plaats vinden op zaterdag 29 juni, en zondag 30 juni, waarbij op zondag (in de voortuin) van 12:00u tot 18:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 15 jaar. Tijdens het festival vindt je op het grote podium (in de achtertuin van het Kasteel) 9 internationale (tribute) band, die zich de afgelopen jaren bewezen hebben op veel internationale festivals en (theater)podia.

CHECK HIERONDER HET COMPLETE PROGRAMMA KIDS AREA!!!

Met elke editie dik 2000 feestvierder voor het podium, enthousiaste bands en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival een aanwinst voor het Geldropse Culturele leven. Updates en laatste nieuws is te vinden via www.facebook.com/kommus.geldrop

DE KIDS ZIJN DE BAAS

De kinderen van 3 tot 16 jaar kunnen ook dit jaar weer helemaal los op de Kids Area. De KommuS Kids Area is niet op een stoel zitten en kijken, nee je moet mee doen, mee maken en nieuwe dingen proberen. Op de zondagmiddag vanaf 12:00u mogen de kids hun ouders mee nemen naar het KommuS Kasteelfestival. Tot 18:00u kun je diverse theater-acts mee beleven maar ook zelf aan de gang.

Verleg je grenzen op de “Uber gevaarlijke klimparcours” of neem een lesje Freerun. Laat je schminken of maak zelf een te gekke hoed. Ga op de Kiek bij Brigit, kom een bezoekje brengen aan de Muziektuin. Altijd al op de Maan willen staan? Nou dat kan bij het Green-Screen Acting.

Laser Arena/ Paintbal Atelier / Race Simulator
Altijd al eens me beste vrienden willen uitdagen? Dat kan in de Laser Arena. In een speciaal ‘pack’ gestoken, lasergun in de hand, worden jij en je vrienden en/of collega’s ‘losgelaten’ in de Laser Quest spelruimte.  Je komt terecht in een futuristische arena vol geluid-, licht- en rookeffecten. Daarbij wordt de nieuwste hi-tech apparatuur gebruikt.Met een Paintball Pistool een kunstwerk maken, ja natuurlijk!! Maak een tekening en knal die letterlijk vol met Paintball balletjes.. Kei vet! Nog geen rijbewijs? Geen probleem toch! Jij stapt in de racesimulator en crossed tegen je vrienden op een vet snel raceparcours,, durf jij vol gas te gaan?

Grenzen verleggen
Dat kan door met een harnas ons Uber Gevaarlijk Klimparours af te leggen. Kom je aan de top, dan heb jij het mooist uizicht over de Kasteeltuin. Knetterruig om te doen.Lesje Freerun volgen? Ja toch, check eerst de demonstratie en ga vervolgens zelf aan de gang met al die salto’s. Proffesionele begleiding is aanwezig! Ben op tijd aanwezig, want de lessen zullen snel vol zitten.

Theater
Je loopt ze zo tegen het lijf, theatermakers als The Great Escape, (kan jij vliegen?). Heb je een muzikaal verzoekje? Dan verzoek de muzikanten die los op het terrein lopen, en zing kei hard mee, ja vals zingen mag ook!

Ook Lejo (bekend van Sesamstraat) heeft zijn eigen theatertje op het Kasteelfestival. Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. ‘Hands up!’ is een vrolijke, woordloze voorstelling met veel muziek. Vanuit een grote blauwe poppenkast vertonen de poppen hun kunsten. Een stoere hond, 2 tapdansers, een koe met een eetprobleem, een heel kinderkoor inclusief dirigent en vele anderen passeren de revue. Het publiek (jong en oud!) vergeet al snel dat ze naar twee handen zit te kijken. Onder de naam ‘Lejo’ maakt Leo Petersen al sinds 1995 voorstellingen en filmpjes met zijn poppen. Wat begon als een studieproject groeide uit tot een act waarmee hij de hele wereld over reist. In Nederland en Vlaanderen is Lejo vooral bekend door de filmpjes die hij maakte voor Sesamstraat.

Herrie Schoppen is een must!
Herrie schoppen, dat mag tijdens het Kasteelfestival, en flink hard ook! De trommelaars van Raw Resonance (bekend van oa Lowlands), komen op veler verzoek terug met een XXL editie van Battle Beats! Een energiek muzikaal slagveld waar alles draait om ritme, lol en energie. Twee groepen trommelaars komen tegenover elkaar te staan, om een muzikale strijd te voeren onder begeleiding van de professionele slagwerker. Deelnemers proberen elkaar te intimideren met krachtige bewegingen, luide kreten en overdonderende ritmes .

INFORMATIE

Zaterdag 29 juni 2019
Terrein open 16:30u tot 01:00u, eerste band 17:00u

Zondag 30 juni 2019
Terrein open: 11:30u tot 23:00u, eerste band 12:00u
Kids area 12:00u-18:00u

Locatie:
Kasteeltuin Geldrop (voorzijde)

Meer info op: 
www.facebook.com/kommus.geldrop