Kasteelfestival 2018 programma

KommuS Kasteelfestival is een gratis toegankelijk muziek en theaterfestival, dat dit jaar voor de derde keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, komende editie zal plaats vinden op zaterdag 30 juni, en zondag 1 juli, waarbij op zondag (in de voortuin) van 12:00u tot 18:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 15 jaar. Tijdens het festival vindt je op het grote podium (in de achtertuin van het Kasteel) 9 internationale (tribute) band, die zich de afgelopen jaren bewezen hebben op veel internationale festivals en (theater)podia.

Met elke editie dik 2000 feestvierder voor het podium, enthousiaste bands en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival een aanwinst voor het Geldropse Culturele leven. Updates en laatste nieuws is te vinden via www.facebook.com/kommus.geldrop

CHECK HET PROGRAMMA HIER ONDER!!! of check het programma van de Kids Area: HIER! 

 

INFORMATIE

Zaterdag 30 juni 2018
Terrein open 17:30u tot 01:00u, eerste band 19:00u

Zondag 1 juli 2018
Terrein open: 11:30u tot 23:00u, eerste band 12:00u
Kids area 12:00u-18:00u

Locatie:
Kasteeltuin Geldrop (voorzijde)

Meer info op: 
www.facebook.com/kommus.geldrop

Afsluiter van de zondagavond: AbbA  Fever.
Een dik uur hits als “Dancing Queen”, “Lay All Your Love On Me”, “Summernight City” en “Does Your Mother Know”.
www.facebook.com/AbbaFeverNL/

Met de monsterhit “Smells like Teenspirit” schreeuwde ieder jongerencentrum of rockcafe bezoeker mee, zo ook in Geldrop! Bleach, winnaar van de 3FM de Kurt Cobain Reïncarnatie Award, laat zien waarom!
|www.facebook.com/bleachtribute/

The Scientist (Coldplay Tribute) komt op zondag richting de Kasteeltuin. Met hits als “Sky Full of Stars”, “Clocks”, “Yellow”, “Viva la Vida” en de ultieme tranentrekker “Fix You” is Coldplay De band van de afgelopen 10 jaar. Een potje fonetisch meezingen mag, daar merkt niemand niks van!!!
www.facebook.com/coldplaytributethescientists/

Niet zomaar een De Dijk tributeband. Maar DE De Dijk Tribute genaamd: De Dijk Tribute, snappen we hem? Doe je ogen dicht en je hoort de originele zanger Huub van der Lubbe.  Kom mee zingen op hits als “Binnen Zonder Kloppen”, “Bloedend Hart”, “Als ze er niet is”, “Niemand in de Stad” en “Dansen op de Vulkaan”.
www.facebook.com/dedijktribute

Wie Bruce Springsteen ooit live gezien heeft, die is voor zijn leven lang fan van de man! The Bruceband sluit de zaterdagavond af. Zowel de band als de zang is moeilijk van het origineel te onderscheiden,  hits als “Dancing In The Dark”, “I’m on Fire”, “Born in the Usa”, “Glory Days”, “Born To Run”, “Street of Philadelphia” en natuurlijk de ultieme tranentrekker “The River”, ze komen allemaal voorbij!
www.facebook.com/The-Bruceband-Europes-No1-Springsteen-Tributeband-191639870860227/

De zondag openen we met The Leon Kings, Vier mannen met roots in Geldrop, tributen Kings Of Leon, de band die inmiddels Pink Pop geheadlined heeft. Niet gek met mega hits als Sex On Fire en Use Somebody . Niks geen Lookalike wedstrijd maar de sound en beleving staan voorop. Dus zet je wekker op tijd, voor zondag 1 juli 2018!!
www.facebook.com/TheLeonKings/

De mannen en vrouw van Depeche Faux hebben de kwaliteit om Depeshe Mode “te tributen”. People are People, Personal Jesus, Enjoy The Silence, Just Can’t Get Enough, Master and Servant, Strangelove,, dikke hits uit de 80’s en 90s, wie ging er niet los op?!
www.facebook.com/depechefaux/

Met hits als All for nothing, Home again, Streets, War, Riddles, en Do I Ever speelde Kensington festivals als Pinkpop plat, ze verkopen met gemak 5 x de Ziggo en 1 x de Arena uit. Rivals komt laten horen waarom het origineel zo’n goede festival band is.
www.facebook.com/Rivalstribute/

Geen KommuS festival zonder een Hardrock/Metal band! Voor degene die Metallica alleen kennen van hits als “Nothing Else Matters” een tip, Metallica maakt metal, van die muziek waardoor je pilske beter gaat smaken, je broekpijpen gaan wapperen, je airguitar uit het vet mag en je los mag gaan op Metalklassiekers als “One”, “Enter Sandman” en “Battery”.
www.facebook.com/imitallicatributeband/

Ok, laten we eerlijk zijn, een van de grootste 80s en 90s ster is toch wel George Micheal, solo of met Wham! Guilty Pleasure of gewoon rete-strakke popmuziek? Probeer maar eens stil te staan bij hits als “Wake me up” of “The Edge of Heaven”, “I Want Your Seks” en “I’m your man” of het droog te houden bij ballads als “Careless Whisper” of “Jesus to a child”.  www.facebook.com/tributetogeorgemichael/

Wat doen de kids het liefste? Nou? HERRIE SCHOPPEN, en daar maakt KommuS graag gebruik gaan. Tijdens BattleBeats van Raw Resonance, kunnen grote groepen kids, muziek maken op onder andere cementbakken. Groepen kids nemen het tegen elkaar op en komen samen tot één grote geluidseruptie, Geldrop zijn we wakker? BattleBeats was vorig jaar op het bekende Lowlands festival de hit, ze komen speciaal voor het KommuS Kasteelfestival voor het eerst met een kids BattleBeat! Daar MOET je bij zijn, om mee te doen!!!

Moeten we de Hippe Gasten nog voorstellen? Nee toch.. Ze komen vers uit china, waar ze de kids lieten rocken op hun oude EN nieuwe hits. De mannen komen met een nieuwe show naar Geldrop, kom mee doen, ze staan op het hoofdpodium!! Feest, KEI HARD Feest, voor de jonkies maar zeker ook voor de pappa’s en mamma’s!

Een middagje Kids Area, daar wordt je hongerig van! Natuurlijk kun je een frietje snacken bij de snacktent, maar de kids mogen ook dit jaar zelf onder begeleiding hun eigen pannenkoek vormgeven, bakken en natuurlijk op eten. De crew van The Lounge (LEVgroep) is aanwezig om deze Pannenkoekenextravaganza te begeleiden. Stroop of suiker?
www.facebook.com/Jongerenwerk.Geldrop.Mierlo/

Niet alles is afval, nee recyclen levert juist coole instrumenten op. Een beetje milieu vriendelijkheid levert ruige instrumenten op als een Berimbau, Sistrum, Trequila, Rainstick of Handcastagnettes op,, geen idee wat dat zijn? Nou, de kids gaan ze zelf maken, dus komt er snel genoeg achter! Kortom effe flink aan de knutse tijdens het KommuS Kasteel Festival zodat de Kids na het festival hun ouwe lui, op maandagmorgen heel vrolijk uit bed kunnen blazen!

Dit jaar tijdens de kids area zal een van de grootste Musical.ly meetings plaats vinden van Nederland!!! De Musical.ly app bestaat sinds 2014 en wordt door 200 miljoen kids gebruikt!! De 11 jarige Nina Schotpoort de bekendste NL musical.ly ster met maar liefst 1,28 miljoen volgers, en ze komt naar Geldrop!! Samen met 7 andere Musers komt ze vanaf 13u handtekeningen uitdelen en met jullie op de foto! Volg ons Musical.ly account @kasteelfestival.

Line-up:
13.00-14.00 Nina
14.00-15.00 Sara, Casper, Keanu
15.00-16.00 Nina
16.00-17.00 Isa, Beau, Anne-Jet
17.00-18.00 Keafer, Keanu, Sara

Dit jaar een te gekke en vooral kolossale toneelvoorstelling voor jong EN oud, deze keer de voorstelling DE BARON VAN MUNCHHAUSEN!!! Om 13:00u en 16:20u vliegt de baron op kanonskogels, rijdt hij op een in tweeën gehakt paard, keert hij hongerige wolven binnenstebuiten of trekt zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras omhoogtrekken. Koffer voor koffer ontrafelen zich deze onwaarschijnlijke gebeurtenissen en jachtverhalen. Heel gaaf voor jong en OUD!!

Altijd al eens met een Micro Drone willen vliegen? Nou dat kan tijdes het KommuS Kasteelfestival op de Kids Area. En voor de verandering hebben de kids hier voorrang op, de pappa’s mogen jaloers mee kijken. Micro Drones zijn mini drones, met daarop een camera, zodat je door middel van een Virtual Realitiy-bril je het echte piloten gevoel krijgt. 

KommuS steunt graag mooie initiatieven, zo ook Bubbles Without Borders. Met de opbrengsten van haar zeepbellen extravaganzasteun je haar projecten in Tanzainia, waar ze met gigantische zeepbellen kinderen met HIV een superleuke dag bezorgt! ZELF enorme zeepbellen maken, zo groot al jezelf? Kom lekker bellen blazen op de Kids Area tijdens het Kommus Kasteelfestival’s Kids Area!
www.bubbleswithoutborders.nl/aanbod/

Wij maken een foto van jou in je eigen fantasie wereld! Hoe ziet jouw fantasiewereld eruit? Groeien er ijsjes aan de bomen, is het gras geel, staan de huizen op de kop? Stap in een wondere wereld die jij zelf hebt geschilderd. Pintura Mágica is een mobiele fotostudio in een kleurrijke tent. Waar het met een veeeel te ingewikkelde techniek het mogelijk is om een foto te maken van jouw in zijn eigen tekening/schilderij. Ben er snel bij, want vol = vol!!

Kids kunnen naar de Kapper en zich laten sminken als heuse festivalgangers tijdens het KommuS Kasteel Festival. Wil jij een punker worden, of toch liever een Hipster? Wil jij een ruige Tattoo in je nek? Of toch liever een oldschool alto of ruige rocker worden compleet met een Lemmy (Motorhead) pukkel of  snor? Sluit dat zeker even aan in onze Kapper/Smink-straat.