Kasteelfestival 2018 programma

KommuS Kasteelfestival is een gratis toegankelijk muziek en theaterfestival, dat dit jaar voor de derde keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, komende editie zal plaats vinden op zaterdag 30 juni, en zondag 1 juli, waarbij op zondag (in de voortuin) van 12:00u tot 18:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 15 jaar. Tijdens het festival vindt je op het grote podium (in de achtertuin van het Kasteel) 9 internationale (tribute) band, die zich de afgelopen jaren bewezen hebben op veel internationale festivals en (theater)podia.

Met elke editie dik 2000 feestvierder voor het podium, enthousiaste bands en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival een aanwinst voor het Geldropse Culturele leven. Updates en laatste nieuws is te vinden via www.facebook.com/kommus.geldrop

CHECK HET PROGRAMMA HIER ONDER!!! of check het programma van de Kids Area: HIER! 

 

INFORMATIE

Zaterdag 30 juni 2018
Terrein open 18:00u tot 01:00u, eerste band 19:00u

Zondag 1 juli 2018
Terrein open: 11:00u tot 23:00u, eerste band 12:00u
Kids area 12:00u-18:00u

Locatie:
Kasteeltuin Geldrop (voorzijde)

Meer info op: 
www.facebook.com/kommus.geldrop

KommuS Kasteelfestival geldrop
Abba op KommuS Kasteelfestival Geldrop

Er zijn veel ABBA tributes, vaak zijn het wat slappe lookalikes acts, ABBA-fever is de uitzondering op de regel. ABBA is een van de meest succesvolle popformaties van de jaren 70 en 80. De voorletters van de twee liefdeskoppels, Agnetha & Björn en Anni-Frid & Benny, vormden de basis voor de naam van de band: ABBA. Het blijkt een act die niet meer weg te denken is uit de muziekgeschiedenis. Er is genoeg dikke hits om meerdere best-of albums mee te vullen. Deze zelfde wereldhits zijn 40 jaar later nog steeds immens populair. Abba-Fever is de band die oud maar ook zeker jong naar de Kasteeltuin gaan ontvoeren, een dik uur hits als “Dancing Queen”, “Lay All Your Love On Me”, “Summernight City” en “Does Your Mother Know”.
www.facebook.com/AbbaFeverNL/

Wat is de overeenkomst tussen Elvis, The Beatles, The Sex Pistols en Nirvana? Al deze artiesten zorgen dat de complete muziekwereld even een sprongetje maakte. In 1994 vond dat Nirvana frontman Kurt Cobain het genoeg en joeg zich zelf een kogel door zijn hoofd, wat het einde betekende van de band, de band die met monsterhit “Smells like Teenspirit” iedereen liet mee zingen in welk jongerencentrum of rockcafe dan ook, zo ook in Geldrop! Bleach brengt Nirvana terug op het podium, niet alleen kwa geluid maar ook energie! In 2012 won de band via 3FM de Kurt Cobain Reïncarnatie Award, en bracht de band op elke podium en festival in Europa. |www.facebook.com/bleachtribute/

Ok, laten we eerlijk zijn, een van de grootste 80s en 90s ster is toch wel George Micheal, solo of met Wham, je kon er niet omheen. Guilty Pleasure of gewoon rete-strakke popmuziek? Hij won twee Grammy’s en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Van 1984 tot 2004 was hij de meest gespeelde artiest op de Britse radio.
Faith (George Michael Tribute) is een 12 koppige hommage aan de legendarische George Michael en zijn muzikale nalatenschap. Alle grootste hits van WHAM! en George Michael komen voorbij. Probeer maar eens stil te staan bij hits als “Wake me up” of “The Edge of Heaven”, “I Want Your Seks” en “I’m your man” of het droog te houden bij ballads als “Careless Whisper” of “Jesus to a child”. Een wervelende show die wordt opgebouwd tijdens het Kommus Kasteelfestival  tot een ware apotheose! www.facebook.com/tributetogeorgemichael/

The Scientist (Coldplay Tribute) komt op zondag richting de Kasteeltuin. Met hits als “Sky Full of Stars”, “Clocks”, “Yellow”, “Viva la Vida” en de ultieme tranentrekker “Fix You” is Coldplay De band van de afgelopen 10 jaar. Tijd dus voor een Nederlandse Coldplay Tribute op het KommuS Kasteelfestival! Het zal een groot meezing gebeuren gaan worden, want de nummer van Coldplay worden door jong en oud mee gezongen, fonetisch meezingen mag, daar merkt niemand niks van!!!
www.facebook.com/coldplaytributethescientists/

De afgelopen jaren werd je er op de radio mee dood gegooit, Kensington was overal. En terecht, want de nummers zijn zo catchy, blijven enorm plakken en klinken als een klok! Kensingston speelde dit jaar nog 5 keer voor een uitverkocht Ziggo dome, wat wil zeggen dat het momenteel de grootste Nederlandse rockband is. Het was wachten op een tribute, en die staat dit jaar op de zaterdag te openen tijdens het Kommus Kasteelfestival 30 Juni + 1 Juli 2018.. Rivals – Kensington Tribute dankt zijn naam aan het album waarmee Kensington in 2014 definitief doorbrak; Rivals. De band brengt als tribute de echte Kensington beleving die al meermaals op grote festivals een succes is gebleken. Met hits als All for nothing, Home again, Streets, War, Riddles, Do I Ever en zelfs Heading up High speelt Rivals nummers die iedereen kent.
www.facebook.com/Rivalstribute/

Geen KommuS festival zonder een Hardrock/Metal band, dit jaar komen de mannen van Imitallica naar het Kommus Kasteelfestival 30 Juni + 1 Juli 2018, DE Nederlandse Metallica tribute! De liefde en respect voor Metallica bracht de mannen op uitverkochte podia als Dynamo en Paaspop. Voor degene die Metallica alleen kennen van hits als “Nothing Else Matters” een tip, Metallica maakt metal, van die muziek waardoor je pilske beter gaat smaken, je broekpijpen gaan wapperen, je airguitar uit het vet mag en je los mag gaan op Metalklassiekers als “One”, “Enter Sandman” en “Battery”.
www.facebook.com/imitallicatributeband/

De Dijk Tribute www.kommuskasteelfestival.nl

Niet zomaar een De Dijk tributeband. Maar DE De Dijk Tribute genaamd: De Dijk Tribute, snappen we hem?
Want laten we eerlijk zijn, De Dijk is ook niet zomaar een band. In hun jarenlange bestaan is de band uitgegroeid tot een icoon in de vaderlandse popgeschiedenis. En zo’n band verdient een uitstekende tribute, en natuurlijk een mooie plek op het Kommus Kasteelfestival!
De Dijk tributeband speelt De Dijk. Niet een beetje, maar nauwelijks van echt te onderscheiden. Doe je ogen dicht en je hoort de originele zanger Huub van der Lubbe. Met dezelfde sfeer als de dijk zet deze band iedere zaal op zijn kop, waarbij meebrullen een standaard is. Kom mee zingen op hits als “Binnen Zonder Kloppen”, “Bloedend Hart”, “Als ze er niet is”, “Niemand in de Stad” en “Dansen op de Vulkaan”.
www.facebook.com/dedijktribute

De zondag openen we met The Leon Kings, Vier mannen met roots in Geldrop, tributen Kings Of Leon, de band die inmiddels Pink Pop geheadlined heeft. Niet gek met mega hits als Sex On Fire en Use Somebody . Niks geen Lookalike wedstrijd maar de sound en beleving staan voorop. Dus zet je wekker op tijd, voor zondag 1 juli 2018!!
www.facebook.com/TheLeonKings/

Frank Boeijen heeft een stel rasmuzikanten verzameld om een ode te brengen aan de 80’s new wave-band: Depeche Mode. Niet de Frank Boeijen van “Zwart Wit” of “Kronenburg Park, maar de Frank Boeijen van het Metal orkestje theGathering “(ge wit wel, die met Anneke Van Giersbergen! Samen met ex The Gathering gabbers Bart Smits en Hugo Prins, aangevuld met Marjolein Peters en Patrick Ripzaad vormen ze Depeche Faux

Een Depeche Mode-tribute is erg zeldzaam omdat er hoge eisen aan de muzikanten word gesteld wat betreft techniek, timing en vaardigheid, want dit genre tolereert weinig tot geen muzikale foutjes. De mannen en vrouw van Depeche Faux hebben deze kwaliteiten dan ook perfect onder de duimen. People are People, Personal Jesus, Enjoy The Silence, Just Can’t Get Enough, Master and Servant, Strangelove… allemaal nummers waar tijdens het Kommus Kasteelfestival op 30 Juni + 1 Juli 2018 met mee kan zingen kan worden.
www.facebook.com/depechefaux/

Wie Bruce Springsteen ooit live gezien heeft, die is voor zijn leven lang fan van de man! En ja, de KommuS crew spreekt uit ervaring. Het beste Europese alternatief is The Bruceband Europe’s No.1 Springsteen Tributeband, de band speelde de afgelopen 10 jaar op de grotere (inter)nationale festivals en wordt door de vele officiële Springsteen fanclubs gezien als DE Bruce Springsteen + E-street band tribute. De band zal dit jaar de zaterdagavond van het Kasteelfestival afsluiten!
Zowel de band als de zang is moeilijk van het origineel te onderscheiden, en dat maakt de band nu zo geweldig! The Bruceband heeft natuurlijk hits genoeg om te kiezen, Springsteen hits als “Dancing In The Dark”, “I’m on Fire”, “Born in the Usa”, “Glory Days”, “Born To Run”, “Street of Philadelphia” en natuurlijk de ultieme tranentrekker “The River”, ze komen allemaal voorbij tijdens de 90 minuten die The Bruceband heeft. Pak een biertje, zorg dat je beste vrienden dicht bij zijn, wedden dat je een top avond hebt!
www.facebook.com/The-Bruceband-Europes-No1-Springsteen-Tributeband-191639870860227/