Kasteelfestival 2017 programma

KommuS Kasteelfestival is een gratis toegankelijk muziek en theaterfestival, dat dit jaar voor de derde keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, komende editie zal plaats vinden op zaterdag 1, en zondag 2 juli, waarbij op zondag (in de voortuin) van 12:00u tot 18:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 15 jaar. Tijdens het festival vindt je op het grote podium (in de achtertuin van het Kasteel) 9 internationale (tribute) band, die zich de afgelopen jaren bewezen hebben op veel internationale festivals en (theater)podia.

Met elke editie dik 2000 feestvierder voor het podium, enthousiaste bands en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival een aanwinst voor het Geldropse Culturele leven.

In de voortuin is er theater en kun je lekker een hapje eten bij de speciale popup restaurants van het Heerenhuys23 (www.heerenhuys23.nl) en de Kasteelhoeve (www.kasteelhoevegeldrop.nl). Je kunt ook kiezen voor een duchtige zak friet van Jacky’s Friet extravaganza, die te vinden is in de achtertuin. Updates zijn te vinden via:  www.facebook.com/kommus.geldrop

Programma Zaterdag 1 & 2 juli 2017

Zaterdag 1 juli, terrein open 18:00u-01:00u
Vipers (Queen Tribute)
Re Editors (Editors Tribute),
Ten (Pearl Jam Tribute)
Snake Bite Love (Motorhead Tribute).

Zondag 2 juli, terrein open 12:00u-23:00u
The Blues Brothers Tribute (Blues Brothers Tribute)
AC/DCuk (AC/DC tribute)
Polo ’n Heze (Rowwen Heze Tribute)
Musest (Muse Tribute)
Callahan Clearwater Revival (Creedence Clearwater Revival Tribute)
Hippe Gasten (Kids Rockshow)
Polly Darton (Dolly Parton Tribute)

Kids Area (zondag 2 juli, 12:00u-18:00u)
Eefje Wentelteefje Roadshow (poppentheater)
Silent Studio (instrumenten workshop)
Muzikale Smid (Theater)
Graffitie 4 Kids (Graffiti workshop)
Indigo Army + Indigo Jael ( Musical.ly ster)
Lego Robot Werkplaats

Het laatste nieuws kun je checken via www.facebook.com/kommus.geldrop

INFORMATIE

Zaterdag 1 juli 2017
Terrein open 18:00u tot 01:00u

Zondag 2 juli 2017
Terrein open: 12:00u tot 23:00u

Locatie:
Kasteeltuin Geldrop (voorzijde)

Meer info op: 
www.facebook.com/kommus.geldrop

Queen by: Vipers (italie)
Wij hoeven niet uit leggen waarom Queen gewoon weg één van de beste (live) bands ooit is geweest. Niet voor niets dat hun prijsnummer “Bohemian Raphsodie” al heel lang op nummero uno staat in de top 2000. Vipers – Queen Tribute uit Italie weten hoe ze een tribute en ode moeten brengen aan Freddie Mercury en consorten. Sinds 2002 heeft Vipers zo’n slordige 1000 optredens gedaan, Zanger Giuseppe Maggioni werd in 2014 bekend met z’n deelname aan The Voice of Italy, waar hij 2e werd in de halve finale. Speciaal voor het KommuS Kasteelfestival komen ze naar Nederland, om iedereen te laten mee brullen op nummers als “Somebody To Love”, “I want to break free” en natuurlijk “Killer Queen”.

Editors by: Re Editors
The Editors is een van de graag geziene bands op festivals als Pinkpop, en nu komt het beste alternatief reEditors richting het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017. The Editors een band met diverse nummer 1 hits, een band die de 80s wave geluid terug brengt naar de dag van vandaag. The Re Editors brengen dezelfde energie en belangrijker de sound richting het podium in de kasteeltuin. Kom mee zweven op nummers als “Smokers Outside The Hospital Doors”, “An end has a Start”, “The Racing Rats”, “Bones” en de ultime festivalkraker “Papillon”. De Re Editors waren tijdens het Nirwana Tuinfeest DE grote smaakmakert! (dat je het weet!).

Pearl Jam by Ten: 
De tweede band op de zaterdag is Pearl Jam tribute TEN. Vernoemt naar het debuut album van Pearl Jam, en eerlijk gezegd is dat de beste plaat van Pearl Jam. Ten speelt alle grote hits, en laten dit eigenlijk alle nummers van het debuut zijn. Denk aan “Jeremy”,’Even Flow’, ‘Alive’ en ‘Black’. De show van Ten heeft dezelfde volgorde als de set van Pinkpop, je weet wel toen Pearl Jam zanger Eddie Vedder via een tv Camera het publiek in dook. Beleef de 90s opnieuw tijdens het Kasteelfestival, biertje in de hand, vuistjes in de lucht en zing kei hard mee!

SNAKE BITE LOVE:  Niet schrikken!!! Snake Bite Love is een volledig akoestische Motorhead tribute . Verwacht akoestische gitaren, staande bas, een cajon en zangeres Micky van oa End of the Dream. Een super sfeervolle opener, met wellicht de zachtste Motorhead Tribute band die er op deze aardbol rond hangt. Na de Lemmy Lives avonden in 5 major zalen van Nederland gaat deze band verder. HIts als mindere hits van Lemmy solo of Motorhead, zullen in 35 minuten voorbij komen, denk aan Metropolis, Don’t Let Daddy Kiss Me, No Class, The Chase Is Better Than The Catch en natuurlijk de monsterhit ACE OF SPADES. Je eerste biertjes zijn nog nooit zo lekker naar binnen gegleden!

THE BLUES BROTHERS TRIBUTE BAND: 
Met de titel ‘Beste Coverband van Nederland” behaalt in 2007, starte de band met shows spelen, na dik 120 shows in binnen en buitenland, staat de band dit jaar voor het eerste in Geldrop. . Negen jaar na de oprichting staat de band nog steeds onder de bezielende leiding van Mark Kuypers (o.a. muzikaal leider van diverse topmusicals, o.a. Moeder, ik wil bij de revue). The Blues Brothers mag geen onbekende meer zijn, daarom headlinen ze ook de zondagavond. Met een 12 koppige band vol blazers, zullen ze de Kasteeltuin zeker aan het dansen krijgen met de dikste hits uit de gelijknamige films. Denk aan, Hold on I’m coming (Sam & Dave), Polk salad Annie (Tony Joe White), Expressway to your heart (Soul Survivors) en Walking the dog (Rufus Thomas). Geen elektronische presets uit zakjapanners, maar eerlijke, ambachtelijke soulmuziek uit de glorietijd van onze westerse muzikale beschaving. Een show van deze band is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hot-blooded rhythm & soul-review.

 AC/DC UK:
For those about to rock… we salute you!! Geldrop zal wakker geschud worden door de heftigste Bluesrock band die op de planeet rond loopt! De Engelse broertjes van ACDC, AC/DC UK komen speciaal voor het KommuS Kasteelfestival naar Geldrop! Verwacht de top 2000 hits als Back In Black, Highway to Hell, Thunderstruck, Whole Lotta Rosie en You Shook me all Night Long. ACDCuk mag gezien worden als de beste europese ACDC tribute !! Met lange Europese tours belanden ze het eerste weekend van juli in de Kasteeltuin van Geldrop. Ken jij het dansje van gitarist Angus Young al? Nee, dan heb je je tussen nu en begin juli de tijd om in je schooluniform voor de spiegel te oefenen!!

POLO ‘N HEZE: 
Tijd voor een dorstige Nederlands,,,, ehm Limburgstalige tribute band! Tijdens het KommuS Kasteel Festival komt het beste Rowwen Heze alternatief, Polo ’N Héze. Geen limbo’s maar Brabo’s, die net zo hard gaan als het origineel! Kom proosten met Bestel Mar, T Roeie Klied, Zondag in het Zuiden, De Neus Omhoeg en natuurlijk Limburg! Wij van KommuS zijn niet vies van een pot goeie Nederlandstalige feestmuziek, jullie wel?? Dacht het niet!!! Gas d’r op und Prosit!!!

MUSEST:
Er is eigenlijk maar 1 goede Muse Tribute, en dat is Musest. Een van de meest gevraagde tributebands met inmiddels meer dan 600000 youtube hits, ontelbaar aantal show op festivals als Nirwana Tuinfeest, Tribute land, Huntenpop, Paaspop, Momfest en Festiland. Muse is niet de simpelste band om te “tributen”, maar Musest snapt het en brengt de typische Muse sound dit jaar ook naar het KommuS Kasteelfestival. Grammy, Mtv en NME prijzenpakkers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’, ‘Uprising’ en ‘Resistance’, ze komen allemaal voorbij! Dompel je even onder in het geluid van Muse, vergeet niet dat je niet op Pinkpop staat, maar gewoon in de Geldropse Kasteeltuin!

CALLAHAN CLEARWATER REVIVAL:
Callahan Clearwater Revival is een band om je keel goed vochtig te houden…Proud Mary, Bad Moon Rising, Down On The Corner, Up Around The Ben, Sweet Hitchiker, I Put A Spell on You en I Heard It Trough the Grapevine, van wie zijn al deze 60s wereld hits???? Nou?? Creedence Clearwater Rivival…. Die gasten uit het zuiden van US! Iedereen kent ze, en kent ze luid mee zingen. Nou dat dus, in de Kasteeltuin van Geldrop, gebracht door Callahan Clearwater Revival (NL). Bij ons komt de band uit de achterhoek, CCR zijn de winnaar van Battle of The Tribute bands (2015) en speelden al eerder op oa de Zwarte Cross, Huntenpop en Coverland.

POLLY DARTON: 
Dolly Parton in de Kasteeltuin van Geldrop, of ja Polly Darton! De kersverse Dolly tribute komt hun eerste show tijdens het Kasteelfestival spelen, en daar zijn wij heel blij mee! Polly Darton is de eerste Nederlandse Dolly Tribute, de “Country Queen”, wie kent haar niet. De band steekt Dolly’s dikste hits in een fris jasje, dans mee met ‘9 to 5’, droom weg op ‘Jolene’ en pak je geliefde stevig vast op ‘I will always Love you’. De band onder leiding van Lisa Jansen bestaat uit Akoestische gitaar, lapsteel, Mandoline, Banjo, Toetsen, Drums met hier en daar een lekker pittig stuk elektrische gitaar. Een goed begin is het halve werk, zeker als Polly Darton de zondag gaat openen, wedden dat het eerste biertje er lekker in gaat!

DE HIPPE GASTEN:
Op veler, heel veler verzoek, komen ze terug naar de Kasteeltuin. De Hippe Gasten zullen dit jaar wederom op mainstage te vinden zijn. Vorig jaar stonden deze Hippe Gasten al flink te rocken en headbangen met dik 100 kids, dit jaar gaan we voor minimaal het dubbele!

De Hippe Gasten zijn voor iedereen, maar vooral voor de jonge kids, hoewel de ouwe lui zeker mee kunnen rocken met deze Kids Rock band. Van Piet met de leren jas, de kwajongen van hiernaast, Jan met de korte achternaam en alle andere kinderen, de Hippe gasten zijn zo flexibel als Barbapappa! Al meer dan 10 jaar en honderden optredens, stopt dit jaar de tourbus vol met versterkers, gitaren, podiumdelen, showpakken wederom bij het KommuS Kasteelfestival!
Check de nummers alvast op Spotify, zodat je kroost en jezelf de longen uit jullie lijf kunnen zingen. Geen Spotify, ook niet erg want de nummers zitten bij 2 zinnen tekst al in je hoofd, en die komen er voorlopig niet meer uit! De Hippe Gasten is een unieke kinder-band, die je kids trakteren op een heus kinderrockconcert!!!

Eefje Wentelteefje Roadshow:
Poppentheater met o.a Eefje Wentelteefje (bekend van Omroep Brabant), Ferry van Der Zaande, Muisje Poerieliepoepielie, Hondje Waffielieblaffielie, uiltje Oerielieboerielie en eekhoorntje Fliflafloflapperirario. Met daarbij meditatief objektentejater met groentevisualisatie en een stevig potje poppenrap. Snappen we hem nog?? Nee, komen kijken dan… want de kids vinden het te gek en de ouwe lui mogen mee gniffelen op de achtergrond!

Graffitie 4 kids:
Tijdens de kidsmiddag kan je kroost met spuitverf, sjablonen en een flinke bult creativiteit een mooie “Piece” maken. UBERvet / flex/ gaaf / cool/ ruig enzz….

DE MUZIKALE SMID:
Theater voor de kids en hun ouwe lui? Nou dan zit je bij de Muzikale Smid goed. De Muzikale Smid uit het dorpje Oude Haksel zet dit jaar zijn werkplaats neer tijdens het KommuS Kasteel Festival. Als smid hield hij zijn dorp al vaak voor de gek of joeg ze de stuipen op het lijf. Soms sloegen de vlammen metershoog uit z’n smederij, dan weer liep hij rennend over straat met een raar apparaat achter zich aan. Toen hij jaren geleden ontdekte dat hij zijn smid-skills kon combineren met z’n muziek en theatrale uitstraling, was een nieuwe artiest geboren.  De vonken van een slijpschijf teisteren zijn lichaam. Een experiment met electriciteit levert humoristsche spanning op. Gepassioneerd demonstreert hij aparte zelfgeknutselde Muziekinstrumenten, als ware hij een marktkoopman. Het bespelen van de Cigarbox Guitar en de eensnarige Diddley Bo levert muzikale hoogstandjes op. De Smid werkt uiteraard met vuur, maar ermee spelen doet hij minstens zo graag.

LEGO ROBOT BATTLE: 
Doe mee aan de eerste KOMMUS Lego Robot Battle van de Tech Playrgounds en ontdek waar jou techskills liggen. Je werkt samen in een team, bouwt en programmeert. Welke ballonrobot overleefd!????

 

DYNAMO SILENT STUDIO:
Wat zeg je nou?? Heb je nog nooit gerocked?? Heb je nog nooit de power van een gitaar gevoeld? Nog nooit een keer goed gegrunt of een drumstel aan gort geslagen?? Nou, dan kun je tijdens het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017 je slag slaan. Voor de kids, voor jongeren, voor de oudere jongeren en de jongere oudere, jij kunt in de middag in de Silent Studio, flink gaan rocken. Speel je in een bandje? Neem dan je bandje mee en record gewoon een nummer. In samenwerking met ERMCDynamo Jeugdwerk en de Metal Factory presenteert KommuS de Silent Studio Sessions. Gitaren, drumkit en microfoon staat voor jullie klaar!

Indigo Army met Indigo Jael:
Zijn je kinderen ook zo’n enorme musical.ly fan? Kom dan Indigo en zijn crew ontmoeten, scoor een handtekening of selfie en maak een musical.ly samen met Jael!