Kommus Kasteelfestival Kids Area

Ook komend jaar is er weer heel veel te doen op de zondagmiddag tijdens het KommuS Kasteel Festival! De Kids krijgen hun eigen Area in de kasteeltuin, DE KIDS AREA! Tussen 12:00u en 18:00u kunnen kids tussen de 0 en 15 jaar los op theater, live muziek, aan de knutsel met workshops en veel meer… SCROLL MAAR EENS NAAR BENEDEN, EN CHECK WAT ER ALLEMAAL TE DOEN OP DE KIDS AREA!!! 

INFORMATIE

Zaterdag 30 juni 2018
Terrein open 18:00u tot 01:00u, eerste band 19:30u

Zondag 1 juli 2018
Terrein open: 11:00u tot 23:00u, eerste band 12:00u
Kids area 12:00u-18:00u

Locatie:
Kasteeltuin Geldrop (voorzijde)

Meer info op: 
www.facebook.com/kommus.geldrop

Het programma van de Kids Area op zondag 1 juli van 12:00u-18:00u is een heel eind in kannen en kruiken! Zo hebben we dit jaar ook weer een te gekke en vooral kolossale toneelvoorstelling voor jong EN oud, deze keer de voorstelling DE BARON VAN MUNCHHAUSEN!!! De 45 mintuen voorstellingen van Theatre Company TukkersConnexion vindt plaats om 13:00u en 16:20u tijdens het Kommus Kasteelfestival op 1 Juli 2018.

BARON VAN MUNCHHAUSEN:
Karl Friedrich von Münchhausen keert in zijn eigen verhaal terug, altijd nog overtuigd dat zijn verhalen de waarheid zijn. Volgens de vele vertellingen kon de Baron verbazende dingen doen, zoals op kanonskogels vliegen, doorrijden op een in tweeën gehakt paard, hongerige wolven binnenstebuiten keren of zichzelf aan zijn eigen vlecht uit een moeras omhoogtrekken. Koffer voor koffer ontrafelen zich deze onwaarschijnlijke gebeurtenissen en jachtverhalen. De Baron bewijst op charmante wijze zijn gelijk met ogenschijnlijk halsbrekende toeren. Beelden die voor altijd op uw geheugen worden gegrift. Op unieke wijze worden beelden, bewegingen en effecten samengebracht tot een creatieve slapstick. Het samenspel van de drie acteurs prikkelt ieders fantasie.

KommuS steunt graag mooie initiatieven, zo ook Bubbles Without Borders. Met de opbrengsten van haar zeepbellen extravaganza op festivals als het @Komm steun je haar projecten in Tanzainia, waar ze met gigantische zeepbellen kinderen met HIV een superleuke dag bezorgt!

Zeepbellen hebben iets magisch. Hun verrassende vormen en kleuren weten ons te boeien en betoveren. REUZE zeepbellen maken deze magie alleen maar groter! Bubbles without Borders verspreidt verwondering en plezier door de kids (en vooruit, ook hun ouwe lui) ZELF enorme zeepbellen te laten maken. Door de speciale bellenblaas is het mogelijk reuze-bellen te maken die hoog in de lucht zachtjes op de wind hun dans maken. Dus kom lekker bellen blazen op de Kids Area tijdens het Kommus Kasteelfestival’s Kids Area!
www.bubbleswithoutborders.nl/aanbod/

KommuS Kasteelfestival geldorp

Kom op de Kids Area schilderen tijdens Kommus Kasteelfestival 30 Juni + 1 Juli 2018. Wij maken een foto van jou in je eigen fantasie wereld! Hoe ziet jouw fantasiewereld eruit? Groeien er ijsjes aan de bomen, is het gras geel, staan de huizen op de kop? Stap in een wondere wereld die jij zelf hebt geschilderd. Pintura Mágica is een mobiele fotostudio in een kleurrijke tent. Waar het met een veeeel te ingewikkelde techniek het mogelijk is om een foto te maken van jouw in zijn eigen tekening/schilderij. Ben er snel bij, want vol = vol!!

KommuS Kasteel festival geldorp

Na twee succesvolle jaren op het Kommus Kasteelfestival in de tuinen van kasteel Geldrop, en een spiksplinternieuwe show, komen de Hippe Gasten​ ook dit jaar weer de kids en hun ouwe lui rocken . Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuwe cd en een single met producer Skiggy Rapz (bekend van Diggy Dex en Guus Meeuwis). De liedjes geven de enorme groei weer die Hippe Gasten momenteel doormaakt, ze spelen meer dan ooit en met de nieuwe cd gaan ze grote stappen maken! De single wordt eind mei gepresenteerd en de CD zal voor de zomer van 2018 uitkomen.
Met de nieuwe liedjes komt een rockshow waar de rock’n’roll vanaf druipt. Geen kind meer veilig, stilstaan onmogelijk. De Hippe Gasten komen een paar dagen voor het Kommus Kommus Kasteelfestival 30 Juni + 1 Juli 2018​ weer terug van hun inmiddels 4e tour door China!! Wij hebben er super veel zin in, jij toch ook?!
www.hippegasten.nl

KommuS kasteel festival geldrop hippe gasten

Altijd al eens met een Micro Drone willen vliegen? Nou dat kan tijdes het KommuS Kasteelfestival op de Kids Area. En voor de verandering hebben de kids hier voorrang op, de pappa’s mogen jaloers mee kijken. Micro Drones zijn mini drones, met daarop een camera, zodat je door middel van een Virtual Realitiy-bril je het echte piloten gevoel krijgt. Eerst mag je een test ritjes maken door een race op een labtop na te bootsen, heb je controle, dan kun je het voor het echt proberen in onze speciale drone race area.

We verwachten grote drukte op de zondagmiddag bij dit onderdeel van de Kids Area, dus sluit aan in de rij en zorg dat je erbij bent! Het racen wordt gehost door Team MRO, check hun site, en begin je alvast te verheugen!

KommuS Kasteelfestival Drone Vliegen Geldrop

Wat doen de kids het liefste? Nou? HERRIE SCHOPPEN, en daar maakt KommuS graag gebruik gaan. Tijdens BattleBeats van Raw Resonance, kunnen grote groepen kids, muziek maken op onder andere cementbakken. Groepen kids nemen het tegen elkaar op en komen samen tot één grote geluidseruptie, Geldrop zijn we wakker? BattleBeats was vorig jaar op het bekende Lowlands festival de hit, ze komen speciaal voor het KommuS Kasteelfestival voor het eerst met een kids BattleBeat! Daar MOET je bij zijn, om mee te doen!!!

Niet alles is afval, nee recyclen levert juist coole instrumenten op. Een beetje milieu vriendelijkheid levert ruige instrumenten op als een Berimbau, Sistrum, Trequila, Rainstick of Handcastagnettes op,, geen idee wat dat zijn? Nou, de kids gaan ze zelf maken, dus komt er snel genoeg achter! Kortom effe flink aan de knutse tijdens het KommuS Kasteel Festival zodat de Kids na het festival hun ouwe lui, op maandagmorgen heel vrolijk uit bed kunnen blazen!

Kids kunnen naar de Kapper en zich laten sminken als heuse festivalgangers tijdens het KommuS Kasteel Festival. Wil jij een punker worden, of toch liever een Hipster? Wil jij een ruige Tattoo in je nek? Of toch liever een oldschool alto of ruige rocker worden compleet met een Lemmy (Motorhead) pukkel of  snor? Sluit dat zeker even aan in onze Kapper/Smink-straat.

Dit jaar tijdens de kids area zal een van de grootste Musical.ly meetings plaats vinden van Nederland!!! Musical.ly bestaat sinds 2014 en wordt veel gebruikt onder tieners. Zo zijn er ook tieners met meer dan 500.000 volgers, HALLO!!!!

Musical.ly is een social media app voor het plaatsen van 15 seconden video’s waarin je op een zelf gekozen liedje kan playbacken. Er zijn verschillende snelheidsopties en filters beschikbaar. Daarnaast kan men ook live video’s uitzenden. De app bestaat pas 4 jaar en nu al zijn er wereldwijd zo’n 200 miljoen gebruikers. Ook in Nederland is de app op dit moment de populairste app voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. In Nederland is de 11 jarige Nina Schotpoort de bekendste musical.ly ster met maar liefst 1,28 miljoen volgers. Musical.ly werkt met hartjes in plaats van likes, Nina heeft op dit moment al bijna 500 miljoen hartjes verzameld van haar fans. Ook heeft ze twee nominaties voor de komende Veed awards in de wacht gesleept in de categorie nieuwkomer en muser. “Ik ben 2 jaar geleden begonnen met Musical.ly, op straat wordt ik nu vaak herkend, dat vind ik nog steeds wel gek, dat ze dan ineens met je op de foto willen.”, aldus Nina Schotpoort.

Nina zal samen met 7 andere musical.ly sterren of zoals ze zichzelf noemen, musers, te zien zijn in de kidsarea op het KommuS Kasteelfestival in Geldrop. De meeting zal starten om 13.00 uur en eindigen om 18.00 uur. Ieder uur zullen er drie musers aanwezig zijn in een roulatieschema. De exacte line-up is te zien op de website van stichting KommuS en op het musical.ly account @kasteelfestival.

Line-up:
13:00 – 14:00 uur: Nina, Beau, Anne-Jet
14:00 – 15:00 uur: Sara, Casper, Keanu
15:00 – 16:00 uur: Keafer, Anne-Jet, Isa
16:00 – 17:00 uur: Nina, Sara, Casper
17:00 – 18:00 uur: Keanu, Isa, Beau

Een middagje Kids Area, daar wordt je hongerig van! Natuurlijk kun je een frietje snacken bij de snacktent, maar de kids mogen ook dit jaar zelf onder begeleiding hun eigen pannenkoek vormgeven, bakken en natuurlijk op eten. De crew van The Lounge (LEVgroep) is aanwezig om deze Pannenkoekenextravaganza te begeleiden. Stroop of suiker?
www.facebook.com/Jongerenwerk.Geldrop.Mierlo/