KommuS Kasteelfestival 2022 begint over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Programma Hoofdpodium Kasteelfestival 

Het KommuS Kasteelfestival is een GRATIS toegankelijk muziek en theaterfestival, dat op 1-2 en 3 juli 2022 voor de zesde keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, waarbij op zondag (in de voortuin) van 12:00u tot 18:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 16 jaar. Tijdens het festival vindt je op het grote podium te gekke (inter)nationale top tribute bands!

Met elke editie veel gezellige feestvierder voor het podium, enthousiaste bands, theatergroepen, acts en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival HET zomerse evenement in Geldrop-Mierlo. Volg www.facebook.com/kommus-geldrop voor updates. 

Programma komt zo snel mogelijk online STAY TUNED! 

 

INFORMATIE

Vrijdag 1 juli 2022
Tijden nog niet bekend
Zaterdag 2 juli 2022
Terrein open 19:00u tot 01:00u.
Zondag 3 juli 2021
Terrein open: 11:30u tot 23:00u,
Kids area 12:00u-18:00u

Locatie: Kasteeltuin Geldrop (voorzijde)
Updates via: www.facebook.com/kommus.geldrop

Festivalterrein en tijden

Het festivalterrein van het KommuS Kasteelfestival bevindt zich in de Kasteeltuin van Kasteel Geldrop. Mierloseweg 1 (navigatiesysteem vul Helze 8 in), 5662 KA Geldrop. 

Ingang: 
De ingang van het festival terrein bevindt zich aan de Mierloseweg. Via die kant bereik je ook de fietsenstalling.

Parkeren:
Parkeren van je auto kan op de Heuvel in het centrum van Geldrop, dit is 2 minuten wandelen naar de Kasteeltuin. Parkeren in de wijken om de Kasteeltuin raden wij af, dit om de buurt zo veel mogelijk te ontzien van drukte. Kom je van buiten Geldrop, kom dan met het openbaar vervoer, de bus stopt voor de Kasteeltuin, station NS, ligt op 5 minuten afstand. 

Fietsenstalling:
Er is een bewaakte fietsenstalling op het terrein (ingang Mierloseweg). Deze fietsenstalling wordt georganiseerd door scouting Don Bosco. Je fiets stallen kost €0,50 per fiets, de opbrengsten gaan naar het zomerkamp van de scouts. De fietsenstalling is zaterdag van 16:30u-01:30u open, en zondag van 11:30u-23:30u. Toch fietsen op de paden neer zetten? Deze worden weggehaald, dit omdat de paden in de Kasteeltuin vrij moeten blijven voor nooddiensten.

Minder Validen:
De Kasteeltuin is voor een groot gedeelte verhard en kent geen opstapjes. Dus ook rolstoelers kunnen alles meemaken. Er is geen apart (rolstoel)podium, in het Kasteel kunt u naar de toilet (trek iemand achter de bar, of de beveiliging even aan de mouw). Crowdsurfen mét rolstoel is uiteraard toegestaan. Heb je behoefte aan speciale voorzieningen of extra hulp? Laat het ons even weten, dan gaan we ons best voor je doen.

Openbaarvervoer:
Het festival terrein ligt midden in het centrum van Geldrop, 5 minuten lopen van station NS. Met de bus stap je uit op de Helze of halte Geldrop Centrum. Deze halte zijn te vinden bij de ingang van de Kasteeltuin.

Tijdschema:
Het is festival vindt plaats op vrijdag 1 juli,  zaterdag 2 en zondag 3 juli 2022.  Zodra het programma bekend is, zullen we ook de tijdschema’s online droppen. 

Toegangstijden  (ovb)
Nog niet bekend

Kasteelfestival Kids Area

Programma komt zo snel mogelijk online STAY TUNED!

 

Honger en Dorst / ECO bekers

KOMMUS ONTSPOORT houdt van Groen! Het aanzicht van een Festivalterrein vol afgetrapte plastic bekers; het is een iconisch beeld van wat een paar uur daarvoor nog een geslaagd event was. Maar het weinig groen of milleuvriendelijk toch? Het icoon – de afgetrapte plastic beker – zal daarom ook langzamerhand uit het straatbeeld verdwijnen. Het KOMMUS ONTSPOORT festival werkt met zogenaamde statiegeld-bekers, en daar zijn we best trots op. We gaan beide dagen werken met een statiegeld regeling.

STATIEGELDBEKERS:

Het KOMMUS ONTSPOORT festival werkt met zogenaamde statiegeld-bekers en daar zijn we best trots op. We gaan beide dagen werken met een statiegeld regeling. KommuS vindt het milieu belangrijk en probeert daarom de schade aan het milieu te beperken. De hoeveelheid afval wordt zo klein mogelijk gehouden door met Statiegeld ecobekers te werken.

Dit is hoe het werkt:
1. Je ontvangt één gratis bekermunt bij de ingang
2. Lever je bekermunt in bij je bestelling aan de bar en ontvang een ecobeker
3. Lever je ecobeker in bij de bar bij een nieuwe bestelling en ontvang een nieuwe ecobeker bij je drankje
4. Geen zin meer in je beker? Wissel dan je beker in bij de bar voor een bekermunt.

Let op: Je krijgt maar één gratis bekermunt. Ben je jouw bekermunt kwijt koop dan een nieuwe bekermunt voor € 1,00 bij de muntenkassa. Een bekermunt is NIET inwisselbaar voor geld of drankmunten. (Aan het einde van het festival kun je de beker inruilen bij het beker-inleverpunt! Samen houden we de Geldrop groen! Simpel toch?!

DRINKEN:
Op het KOMMUS ONTSPOORT festival betaal je je drankjes met speciale consumptiemunten deze kan je kopen bij de muntenverkoop (bij de ingang van het terrein). Elk Biertje, Frisje en Watertje kost 1 muntje, een Wijntje 2.

ETEN:
Op het festivalterrein zullen verschillende mogelijkheden zijn om iets te eten of te snacken

CONSUMPTIEMUNTEN: 
Consumptiemunten kun je ALLEEN met PIN betalen. Food kun je pinnen of met cashgeld betalen.

LET OP, de consumptiemunten zijn na zondag 3 juli 2022, 23:00u ONGELDIG. Eigen eten en drinken meenemen is VERBODEN, alvast bedankt hé! 

Entree/ kaartverkoop 

 

 

Wordt vriend van het Kasteel festival.

Sponsoren noemen wij graag vrienden van KommuS. Wij werken samen met partners en leveranciers, die KommuS evenementen een warm hart toedragen. Alle opbrengsten van KommuS evenementen door het jaar heen, gebruikt KommuS weer om nieuwe evenementen te organiseren.

Vriend worden van KommuS?
Neem contact op via info@kommus-geldrop.nl en steun Stichting KommuS op welke manier dan ook. Ondernemers met een cultureel hart / Weldoeners laat je horen! 

 

 

 

Huisregels.

Veiligheid:
Securitie en extra vrijwilligers houden de hele dag toezicht op je eigen veiligheid. We verwachten van je dat je meewerkt aan eventuele tassencontroles (bij de entree) en dat je de aanwijzingen opvolgt die je krijgt van het beveiligingspersoneel.

Leeftijdsgrens:
Iedereen is welkom op het KommuS Kasteel Festival. Ben je nog geen 16 jaar? Dan mag je alleen het terrein op in gezelschap van een volwassenen. Waar muziek is, is er geluid! Op de zondagmiddag is er alle ruimte voor de kids tussen de 0 en 14 jaar, er is theater, live muziek en workshops. Neem voor de zekerheid goede gehoorbescherming mee voor je kroost. Uiteraard zullen we voor het kids programma de nodige maatregelen treffen zodat het voor iedereen goed te doen is.

Thuis laat je liggen:
Glas, blik, zelf meegenomen drank- en etenswaren, vlaggenstokken met vlaggen, paraplu’s, wandelstokken (uitgezonderd medische krukken), wapens, (hard)drugs, (verf)spuitbussen en je huisdier. En natuurlijk laat je je sores ook thuis en neem je je goeie zin mee!!!

Alcohol:
Om bier te mogen drinken, moet je 18 jaar of ouder zijn. Op vertoon van een ID (rijbewijs, OV/ID-kaart, bromfietscertificaat) kun je bij de kassa een polsbandje krijgen waaraan het barpersoneel kan zien dat je oud genoeg bent om een biertje te mogen drinken. Zonder bandje krijg je geen bier, ook niet in geval van twijfel. Aan de bar zwaaien met je ID-bewijs heeft geen zin, dus haal zo’n bandje!

Rain or Shine:
Paraplu’s zijn erg irritant, omdat ze het zicht blokkeren van de mensen die achter je staan. Daarom mag je die dus niet meenemen. Wordt het juist super warm weer, vergeet dan in iedergeval niet je zonnebril, hoofddeksel en zonnebrandcreme.

Reclame maken:
Wij moeten het festivalterrein zelf weer schoonvegen, dus we staan niet toe dat jij er kilo’s flyers achterlaat. Een poster op het hek is in overleg met de organisatie geen enkel probleem natuurlijk. Wil je buiten het festivalterrein flyeren? Dan vraag je ons én Gemeente Geldrop-Mierlo om toestemming en het schoonmaakrisico is voor jou. Het verkopen van goederen op het festivalterrein zónder toestemming van de organisatie is natuurlijk uit den boze.

Huisdieren:
Hoe schattig ze ook kunnen zijn, een festival is geen plek voor huisdieren. Ben je afhankelijk van een geleidehond? Die mag uiteraard mee naar binnen, maar we raden het – omwille van het beest – sterk af.

Gedoe en gedonder:
Daar houden we niet van. Er wordt dus niet geklommen in hekwerken, bomen of op podia. Vernieling wordt aangegeven bij de politie. Ook zaken als diefstal (zakkenrollers!), intimidatie en vechtpartijen worden aan de politie overgedragen. En je krijgt een rekening voor de schade.

Opnamens
Tijdens het festival kun je meerdere fotografen tegen komen, ze schieten foto’s (die gepubliceerd worden via onze socials) of materiaal voor de aftermovie. Wil je niet in beeld komen, zorg dan dat je niet in beeld komt, snapte?

Vrijwilligers:
Het Kommus Kasteelfestival  is een festival dat volledig georganiseerd en geproduceerd wordt door vrijwilligers. Dus wees een beetje aardig, voor ons en voor elkaar! Iedereen doet z’n best om er een gezellig en sfeervol feest van te maken, óók de mensen achter de bar, de muntjesverkoop, de kassa en de snacktent.