Kids Area

Dit jaar voor de eerste keer zal er een complete festivalweide voor de kids tussen de 0 en 15 jaar te vinden zijn tijdens het KommuS Kasteelfestival. Een weide die zowel voor jong als oud(ers) kei leuk gaat worden, zeker omdat er dit jaar veel workshops en theater te vinden is. Natuurlijk is de Kids Area ook gratis te bezoeken. Hoogtepunt zal net als vorig jaar het Kids Rockconcert van de Hippe Gasten gaan worden (Mainstage), de hele middag tussen 12:00u en 17:00u lopen de theatervoorstellingen en workshops door, dus kom gezellig de hele middag hangen, liggen, relaxen en meedoen op het gras!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #10

DE HIPPE GASTEN: Op veler, heel veler verzoek, komen ze terug naar het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017. De Hippe Gasten zullen dit jaar wederom op mainstage te vinden zijn. Vorig jaar stonden deze Hippe Gasten al flink te rocken en headbangen met dik 100 kids, dit jaar gaan we voor minimaal het dubbele!

De Hippe Gasten zijn voor iedereen, maar vooral voor de jonge kids, hoewel de ouwe lui zeker mee kunnen rocken met deze Kids Rock band. Van Piet met de leren jas, de kwajongen van hiernaast, Jan met de korte achternaam en alle andere kinderen, de Hippe gasten zijn zo flexibel als Barbapappa! Al meer dan 10 jaar en honderden optredens, stopt dit jaar de tourbus vol met versterkers, gitaren, podiumdelen, showpakken wederom bij het KommuS Kasteelfestival!
Check de nummers alvast op Spotify, zodat je kroost en jezelf de longen uit jullie lijf kunnen zingen. Geen Spotify, ook niet erg want de nummers zitten bij 2 zinnen tekst al in je hoofd, en die komen er voorlopig niet meer uit! De Hippe Gasten is een unieke kinder-band, die je kids trakteren op een heus kinderrockconcert!!!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #22

Ben jij of je kroost ook zo’n enorme musical.ly fan? Kom dat op zondag 2 juli 2017 naar het gratis KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017 en ontmoet de crew van Indigo Army met o.a Indigo Jael de bekendste musical.ly ster van Nederland met maar liefst 1 miljoen musical.ly volgers!!!!!!! Er is voor iedereen de gelegenheid om samen met Indigo Jael een musical.ly op te nemen of samen met hem of andere crewleden op de foto te gaan. Misschien scoor je ook nog wat handtekeningen! Er is tevens merchandise te koop van Indigo Army.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #21

 

 

 

 

 

 

 

DYNAMO SILENT STUDIO: Wat zeg je nou?? Heb je nog nooit gerocked?? Heb je nog nooit de power van een gitaar gevoeld? Nog nooit een keer goed gegrunt of een drumstel aan gort geslagen?? Nou, dan kun je tijdens het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017 je slag slaan. Voor de kids, voor jongeren, voor de oudere jongeren en de jongere oudere, jij kunt in de middag in de Silent Studio, flink gaan rocken. Speel je in een bandje? Neem dan je bandje mee en record gewoon een nummer. In samenwerking met ERMC, Dynamo Jeugdwerk en de Metal Factory presenteert KommuS de Silent Studio Sessions. Gitaren, drumkit en microfoon staat voor jullie klaar!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #13

DE MUZIKALE SMID: Theater voor de kids en hun ouwe lui? Nou dan zit je bij de Muzikale Smid goed. De Muzikale Smid uit het dorpje Oude Haksel zet dit jaar zijn werkplaats neer tijdens het KommuS Kasteel Festival.

Als smid hield hij zijn dorp al vaak voor de gek of joeg ze de stuipen op het lijf. Soms sloegen de vlammen metershoog uit z’n smederij, dan weer liep hij rennend over straat met een raar apparaat achter zich aan. Toen hij jaren geleden ontdekte dat hij zijn smid-skills kon combineren met z’n muziek en theatrale uitstraling, was een nieuwe artiest geboren.
De vonken van een slijpschijf teisteren zijn lichaam. Een experiment met electriciteit levert humoristsche spanning op. Gepassioneerd demonstreert hij aparte zelfgeknutselde Muziekinstrumenten, als ware hij een marktkoopman. Het bespelen van de Cigarbox Guitar en de eensnarige Diddley Bo levert muzikale hoogstandjes op. De Smid werkt uiteraard met vuur, maar ermee spelen doet hij minstens zo graag.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #12

EEFJE WENTELTEEFJE ROADSHOW: Op zondag 2 juli van 12:00u-18:00u verwachten we karrevrachten met kids, om oa de Eefje Wentelteefje Roadshow te komen bewonderen.

In haar talkshow ontvangt televisiester, poppenkastdiva en stripfiguur Eefje Wentelteefje diverse gasten.“Poppenspel” staat in deze voorstelling centraal. Een voor de hand liggend thema want Eefje Wentelteefje, winnares “Moppenfloepers” 2013, is immers zelf ook een pop.Een handpop wel te verstaan. De man achter Eefje blijkt ook nog eens een getalenteerd buikspreker te zijn.
We krijgen bezoek van Ferry van de Zaande en Fred van Boesschoten. Muisje Poerieliepoepielie, Hondje Waffielieblaffielie, uiltje Oerielieboerielie en eekhoorntje Fliflafloflapperirario komen ook. Er is een kennisquiz en er zijn mooie prijzen te winnen. Ook is er ruimte voor meditatief objektentejater met groentevisualisatie en een stevig potje poppenrap. Snappen we hem nog?? Nee, komen kijken dan… want de kids vinden het te gek en de ouwe lui mogen mee gniffelen op de achtergrond!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #19

HOUTEN DROOM: De Kids komen op zondagmiddag tijdens het t KommuS Kasteelfestival  niets te kort. ze kunnen namelijk ook aan de bak met timmeren, zagen, slopen, schilderen, knippen en plakken. Kids maken hun eigen speelgoed. In de HoutenDroom workshop maken we van hout en andere (rest) materialen de leukste dingen. Zo kan je een coole robot of auto maken van hout en onderdelen die je uit oude apparaten sloopt.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #11

GRAFFITIE 4 KIDS: Zoek je nog een goed souvenir van het KommuS Kasteelfestival? Nou laat dan je kids een mooi stukje graffiti kunst maken. Tijdens de kidsmiddag kan je kroost met spuitverf, sjablonen en een flinke bult creativiteit een mooie “Piece” maken. UBERvet / flex/ gaaf / cool/ ruig enzz….