Programma Zaterdag 1 & 2 juli

Het programma voor het KommuS KasteelFestival 2017 is inmiddels bekend. Hieronder het complete programma van ons gratis toegankelijke feestje in de Geldropse Kasteel. Het laatste nieuws kun je checken via www.facebook.com/kommus.geldrop

KOMMUS POSTER FESTIVAL FB V2 KOMMUS POSTER FESTIVAL KIDS AREA

WE STELLEN JULLIE EVEN ALLE BANDS EN ACTS VOOR:

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #1 THE BLUES BROTHERS TRIBUTE BAND: Met de titel ‘Beste Coverband van Nederland” behaalt in 2007, starte de band met shows spelen, na dik 120 shows in binnen en buitenland, staat de band dit jaar voor het eerste in Geldrop. . Negen jaar na de oprichting staat de band nog steeds onder de bezielende leiding van Mark Kuypers (o.a. muzikaal leider van diverse topmusicals, o.a. Moeder, ik wil bij de revue). The Blues Brothers mag geen onbekende meer zijn, daarom headlinen ze ook de zondagavond. Met een 12 koppige band vol blazers, zullen ze de Kasteeltuin zeker aan het dansen krijgen met de dikste hits uit de gelijknamige films. Denk aan, Hold on I’m coming (Sam & Dave), Polk salad Annie (Tony Joe White), Expressway to your heart (Soul Survivors) en Walking the dog (Rufus Thomas). Geen elektronische presets uit zakjapanners, maar eerlijke, ambachtelijke soulmuziek uit de glorietijd van onze westerse muzikale beschaving. Een show van deze band is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie: a hot-blooded rhythm & soul-review.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #2 VIPERS: Wij hoeven niet uit leggen waarom Queen gewoon weg één van de beste (live) bands ooit is geweest. Niet voor niets dat hun prijsnummer “Bohemian Raphsodie” al heel lang op nummero uno staat in de top 2000. Vipers – Queen Tribute uit Italie weten hoe ze een tribute en ode moeten brengen aan Freddie Mercury en consorten. Sinds 2002 heeft Vipers zo’n slordige 1000 optredens gedaan, Zanger Giuseppe Maggioni werd in 2014 bekend met z’n deelname aan The Voice of Italy, waar hij 2e werd in de halve finale. Speciaal voor het KommuS Kasteelfestival komen ze naar Nederland, om iedereen te laten mee brullen op nummers als “Somebody To Love”, “I want to break free” en natuurlijk “Killer Queen”

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING # Editors THE RE-EDITORS: The Editors is een van de graag geziene bands op festivals als Pinkpop, en nu komt het beste alternatief reEditors richting het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017. The Editors een band met diverse nummer 1 hits, een band die de 80s wave geluid terug brengt naar de dag van vandaag. The Re Editors brengen dezelfde energie en belangrijker de sound richting het podium in de kasteeltuin. Kom mee zweven op nummers als “Smokers Outside The Hospital Doors”, “An end has a Start”, “The Racing Rats”, “Bones” en de ultime festivalkraker “Papillon”. De Re Editors waren tijdens het Nirwana Tuinfeest DE grote smaakmakert! (dat je het weet!).

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #16 TEN: De opener op de zaterdag is Pearl Jam tribute TEN. Vernoemt naar het debuut album van Pearl Jam, en eerlijk gezegd is dat de beste plaat van Pearl Jam. Ten speelt alle grote hits, en laten dit eigenlijk alle nummers van het debuut zijn. Denk aan “Jeremy”,’Even Flow’, ‘Alive’ en ‘Black’. De show van Ten heeft dezelfde volgorde als de set van Pinkpop, je weet wel toen Pearl Jam zanger Eddie Vedder via een tv Camera het publiek in dook. Beleef de 90s opnieuw tijdens het Kasteelfestival, biertje in de hand, vuistjes in de lucht en zing kei hard mee!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #3 POLLY DARTON: Dolly Parton in de Kasteeltuin van Geldrop, of ja Polly Darton! De kersverse Dolly tribute komt hun eerste show tijdens het Kasteelfestival spelen, en daar zijn wij heel blij mee! Polly Darton is de eerste Nederlandse Dolly Tribute, de “Country Queen”, wie kent haar niet. De band steekt Dolly’s dikste hits in een fris jasje, dans mee met ‘9 to 5’, droom weg op ‘Jolene’ en pak je geliefde stevig vast op ‘I will always Love you’. De band onder leiding van Lisa Jansen bestaat uit Akoestische gitaar, lapsteel, Mandoline, Banjo, Toetsen, Drums met hier en daar een lekker pittig stuk elektrische gitaar. Een goed begin is het halve werk, zeker als Polly Darton de zondag gaat openen, wedden dat het eerste biertje er lekker in gaat!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #14 MUSEST: Er is eigenlijk maar 1 goede Muse Tribute, en dat is Musest. Een van de meest gevraagde tributebands met inmiddels meer dan 600000 youtube hits, ontelbaar aantal show op festivals als Nirwana Tuinfeest, Tribute land, Huntenpop, Paaspop, Momfest en Festiland. Muse is niet de simpelste band om te “tributen”, maar Musest snapt het en brengt de typische Muse sound dit jaar ook naar het KommuS Kasteelfestival. Grammy, Mtv en NME prijzenpakkers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’, ‘Uprising’ en ‘Resistance’, ze komen allemaal voorbij! Dompel je even onder in het geluid van Muse, vergeet niet dat je niet op Pinkpop staat, maar gewoon in de Geldropse Kasteeltuin!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING Rowwenheze#9 POLO ‘N HEZE: Tijd voor een dorstige Nederlands,,,, ehm Limburgstalige tribute band! Tijdens het KommuS Kasteel Festival komt het beste Rowwen Heze alternatief, Polo ’N Héze. Geen limbo’s maar Brabo’s, die net zo hard gaan als het origineel! Kom proosten met Bestel Mar, T Roeie Klied, Zondag in het Zuiden, De Neus Omhoeg en natuurlijk Limburg! Wij van KommuS zijn niet vies van een pot goeie Nederlandstalige feestmuziek, jullie wel?? Dacht het niet!!! Gas d’r op und Prosit!!!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #7 AC/DC UK: For those about to rock… we salute you!! Geldrop zal wakker geschud worden door de heftigste Bluesrock band die op de planeet rond loopt! De Engelse broertjes van ACDC, AC/DC UK komen speciaal voor het KommuS Kasteelfestival naar Geldrop! Verwacht de top 2000 hits als Back In Black, Highway to Hell, Thunderstruck, Whole Lotta Rosie en You Shook me all Night Long. ACDCuk mag gezien worden als de beste europese ACDC tribute !! Met lange Europese tours belanden ze het eerste weekend van juli in de Kasteeltuin van Geldrop. Ken jij het dansje van gitarist Angus Young al? Nee, dan heb je je tussen nu en begin juli de tijd om in je schooluniform voor de spiegel te oefenen!!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING ccr CALLAHAN CLEARWATER REVIVAL: Callahan Clearwater Revival is een band om je keel goed vochtig te houden…Proud Mary, Bad Moon Rising, Down On The Corner, Up Around The Ben, Sweet Hitchiker, I Put A Spell on You en I Heard It Trough the Grapevine, van wie zijn al deze 60s wereld hits???? Nou?? Creedence Clearwater Rivival…. Die gasten uit het zuiden van US! Iedereen kent ze, en kent ze luid mee zingen. Nou dat dus, in de Kasteeltuin van Geldrop, gebracht door Callahan Clearwater Revival (NL). Bij ons komt de band uit de achterhoek, CCR zijn de winnaar van Battle of The Tribute bands (2015) en speelden al eerder op oa de Zwarte Cross, Huntenpop en Coverland.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #20 SNAKE BITE LOVE:  Niet schrikken!!! Snake Bite Love is een volledig akoestische tribute to Official Motörhead. Verwacht Akoestische gitaren, staande bas, een cajon en zangeres Micky van oa End of the Dream. Een super sfeervolle opener, met wellicht de zachtste Motorhead Tribute band die er op deze aardbol rond hangt. Na de Lemmy Lives avonden in 5 major zalen van Nederland gaat deze band verder, en zo dus ook naar het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017. HIts als mindere hits van Lemmy solo of Motorhead, zullen in 35 minuten voorbij komen, denk aan Metropolis, Don’t Let Daddy Kiss Me, No Class, The Chase Is Better Than The Catch en natuurlijk de monsterhit ACE OF SPADES. Je eerste biertjes zijn nog nooit zo lekker naar binnen gegleden!

KIDS AREA: Dit jaar voor de eerste keer zal er een complete festivalweide voor de kids tussen de 0 en 15 jaar te vinden zijn tijdens het KommuS Kasteelfestival. Dit op zondagmiddag tussen 12:00u-18:00u! Een weide die zowel voor jong als oud(ers) kei leuk gaat worden, zeker omdat er dit jaar veel workshops en theater te vinden is. Natuurlijk is de Kids Area ook gratis te bezoeken. Hoogtepunt zal net als vorig jaar het Kids Rockconcert van de Hippe Gasten gaan worden (Mainstage), de hele zondag middag tussen 12:00u en 18:00u lopen de theatervoorstellingen en workshops door, dus kom gezellig de hele middag hangen, liggen, relaxen en meedoen op het gras!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #10 DE HIPPE GASTEN: Op veler, heel veler verzoek, komen ze terug naar het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017. De Hippe Gasten zullen dit jaar wederom op mainstage te vinden zijn. Vorig jaar stonden deze Hippe Gasten al flink te rocken en headbangen met dik 100 kids, dit jaar gaan we voor minimaal het dubbele!

De Hippe Gasten zijn voor iedereen, maar vooral voor de jonge kids, hoewel de ouwe lui zeker mee kunnen rocken met deze Kids Rock band. Van Piet met de leren jas, de kwajongen van hiernaast, Jan met de korte achternaam en alle andere kinderen, de Hippe gasten zijn zo flexibel als Barbapappa! Al meer dan 10 jaar en honderden optredens, stopt dit jaar de tourbus vol met versterkers, gitaren, podiumdelen, showpakken wederom bij het KommuS Kasteelfestival!
Check de nummers alvast op Spotify, zodat je kroost en jezelf de longen uit jullie lijf kunnen zingen. Geen Spotify, ook niet erg want de nummers zitten bij 2 zinnen tekst al in je hoofd, en die komen er voorlopig niet meer uit! De Hippe Gasten is een unieke kinder-band, die je kids trakteren op een heus kinderrockconcert!!!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #22 INDIGO ARMY met INGO JEAL: Ben jij of je kroost ook zo’n enorme musical.ly fan? Kom dat op zondag 2 juli 2017 naar het gratis KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017 en ontmoet de crew van Indigo Army met o.a Indigo Jael de bekendste musical.ly ster van Nederland met maar liefst 1 miljoen musical.ly volgers!!!!!!! Er is voor iedereen de gelegenheid om samen met Indigo Jael een musical.ly op te nemen of samen met hem of andere crewleden op de foto te gaan. Misschien scoor je ook nog wat handtekeningen! Er is tevens merchandise te koop van Indigo Army.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #21 DYNAMO SILENT STUDIO: Wat zeg je nou?? Heb je nog nooit gerocked?? Heb je nog nooit de power van een gitaar gevoeld? Nog nooit een keer goed gegrunt of een drumstel aan gort geslagen?? Nou, dan kun je tijdens het KommuS Kasteelfestival 1 & 2 Juli 2017 je slag slaan. Voor de kids, voor jongeren, voor de oudere jongeren en de jongere oudere, jij kunt in de middag in de Silent Studio, flink gaan rocken. Speel je in een bandje? Neem dan je bandje mee en record gewoon een nummer. In samenwerking met ERMC, Dynamo Jeugdwerk en de Metal Factory presenteert KommuS de Silent Studio Sessions. Gitaren, drumkit en microfoon staat voor jullie klaar!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #13 DE MUZIKALE SMID: Theater voor de kids en hun ouwe lui? Nou dan zit je bij de Muzikale Smid goed. De Muzikale Smid uit het dorpje Oude Haksel zet dit jaar zijn werkplaats neer tijdens het KommuS Kasteel Festival. Als smid hield hij zijn dorp al vaak voor de gek of joeg ze de stuipen op het lijf. Soms sloegen de vlammen metershoog uit z’n smederij, dan weer liep hij rennend over straat met een raar apparaat achter zich aan. Toen hij jaren geleden ontdekte dat hij zijn smid-skills kon combineren met z’n muziek en theatrale uitstraling, was een nieuwe artiest geboren.  De vonken van een slijpschijf teisteren zijn lichaam. Een experiment met electriciteit levert humoristsche spanning op. Gepassioneerd demonstreert hij aparte zelfgeknutselde Muziekinstrumenten, als ware hij een marktkoopman. Het bespelen van de Cigarbox Guitar en de eensnarige Diddley Bo levert muzikale hoogstandjes op. De Smid werkt uiteraard met vuur, maar ermee spelen doet hij minstens zo graag.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #12 EEFJE WENTELTEEFJE ROADSHOW: Op zondag 2 juli van 12:00u-18:00u verwachten we karrevrachten met kids, om oa de Eefje Wentelteefje Roadshow te komen bewonderen. In haar talkshow ontvangt televisiester, poppenkastdiva en stripfiguur Eefje Wentelteefje diverse gasten.“Poppenspel” staat in deze voorstelling centraal. Een voor de hand liggend thema want Eefje Wentelteefje, winnares “Moppenfloepers” 2013, is immers zelf ook een pop.Een handpop wel te verstaan. De man achter Eefje blijkt ook nog eens een getalenteerd buikspreker te zijn.  We krijgen bezoek van Ferry van de Zaande en Fred van Boesschoten. Muisje Poerieliepoepielie, Hondje Waffielieblaffielie, uiltje Oerielieboerielie en eekhoorntje Fliflafloflapperirario komen ook. Er is een kennisquiz en er zijn mooie prijzen te winnen. Ook is er ruimte voor meditatief objektentejater met groentevisualisatie en een stevig potje poppenrap. Snappen we hem nog?? Nee, komen kijken dan… want de kids vinden het te gek en de ouwe lui mogen mee gniffelen op de achtergrond!

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #19 HOUTEN DROOM: De Kids komen op zondagmiddag tijdens het t KommuS Kasteelfestival  niets te kort. ze kunnen namelijk ook aan de bak met timmeren, zagen, slopen, schilderen, knippen en plakken. Kids maken hun eigen speelgoed. In de HoutenDroom workshop maken we van hout en andere (rest) materialen de leukste dingen. Zo kan je een coole robot of auto maken van hout en onderdelen die je uit oude apparaten sloopt.

KOMMUS-FESTIVAL AANKONDIGING #11 GRAFFITIE 4 KIDS: Zoek je nog een goed souvenir van het KommuS Kasteelfestival? Nou laat dan je kids een mooi stukje graffiti kunst maken. Tijdens de kidsmiddag kan je kroost met spuitverf, sjablonen en een flinke bult creativiteit een mooie “Piece” maken. UBERvet / flex/ gaaf / cool/ ruig enzz….

TIJDSCHEMA VOLGT ASAP! CHECK WWW.KOMMUS-GELDROP.NL VOOR MEER INFO OVER HET KOMMUS KASTEELFESTIVAL!