KOMMUS ONTSPOORT 2021 GAAT NIET DOOR!

Potverdikkie, om het maar netjes te zeggen, ONTSPOORT 2021 gaat NIET door.
Helaas hebben de heren in Den Haag afgelopen vrijdag tijdens de persconferentie aangegeven dat festivals als KOMMUS ONTSPOORT tot 750 tickets mogen verkopen. Het ONTSPOORT festival heeft een capaciteit tot 2.000 bezoekers. In de voorverkoop waren we nagenoeg uitverkocht.
KommuS heeft een bepaald idee waaraan een mooi festival moet voldoen; dansen, feest vieren en gezellig kletsen met vrienden. Een editie waarbij mensen op een stoel moeten blijven zitten (seated) past niet in de visie van KommuS.
We zijn net zo teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen KommuS outdoor-evenementen is onvoorstelbaar.
We willen jullie bedanken voor het optimisme en vertrouwen in KommuS. Jullie verlangen naar KommuS-evenementen hield en houdt ons op de been. Natuurlijk hopen we jullie te zien tijdens één van de geplande evenementen in de toekomst zoals het Kasteelfestival 2022, KommuS Popquiz, Wollige WinterWeken 2022 of de Geldropse Nieuwjaarsconcerten. Je leest hier snel meer over op onze socials en website.
 
Alle kaarthouders ontvangen één dezer dagen een e-mail. Deze mail ontvang je op het mailadres waarmee de kaartjes zijn aangekocht (houdt dus ook je spambox goed in de gaten). Nog vragen? Mail dan gerust naar info@kommus-geldrop.nl

KOMMUS ONTSPOORT FESTIVAL

Dit jaar helaas geen KommuS Kasteelfestival, daarom op 11 en 12 september 2021 toch een kleinschalig festival genaamd KOMMUS ONTSPOORT. Vernoemd naar de 2 legendarische Ontspoort Festivals georganiseerd door de JOEK, de bakermat van stichting KommuS. 

Kaartverkoop:
Ticketverkoop start zaterdag 8 mei 2021, om 12:00u via de onderstaande link. I.v.m. Covid en de activiteiten van KommuS, die als één van de weinigen toch aan de gang zijn gebleven met activiteiten organiseren in Covid tijden, zijn we genoodzaakt om een lage entree te heffen. Daarom werken we met KommuS Ontspoort met kaartverkoop. Op zaterdag en zondag zal dit € 10,-  (excl. servicekosten) zijn of haal een zaterdag/zondag combikaart voor € 20,- (excl. servicekosten) in huis. LET OP;  Er zijn een beperkt aantal tickets, dus zorg dat je je toegangkaarten in de voorverkoop in huis haalt, want dit festival gaat 100% uitverkopen, dus wacht niet te lang! Je kunt per persoon maximaal 10 tickets bestellen.  

Mochten er nog dagkaarten beschikbaar zijn (wat we niet verwachten), dan zijn deze ook via de ticketlink hieronder te verkrijgen, er is dus geen ticketkassa op het terrein aanwezig.

Wat nou als KOMMUS ONTSPOORT niet door kan gaan?
De overheid gelooft dat festivals vanaf 01 juli 2021 weer plaats kunnen vinden. Wij geloven daar ook in! Mocht het festival in september geen doorgang vinden,  dan kun je via de ticketprovider een restitutie (incl reserveringskosten) aanvragen, of je doneert je ticket aan KommuS.

INFORMATIE

Evenement GEANNULEERD

Locatie:
Stationstraat 33, Geldrop
(parkeerterrein voormalig GGD/ tegenover station NS-geldrop)

Entree (excl. servicekosten):  
Festival (zaterdag) €10,00
Festival (zondag) € 10,00
Combikaart (zaterdag+ zondag) € 20

TICKETLINK: 

SOCIALS: 
www.facebook.com/kommus.geldrop
www.kommusontspoort.nl

KommuS Ontspoort Geldrop

Programma KommuS Ontspoort 

Om te vieren dat we inmiddels wat meer vrijheden hebben, hebben we er voor gekozen om zowel zaterdag als zondag lekker op tijd te beginnen. Op beide dagen vind je zowel lokale coverbands als (inter)nationaal bekende tributebands. Check alle info over de line-up hieronder (programma + tijden onder voorbehoud).

Zaterdag 11 september 2021. Terrein open 13:00u-01:00u
Phil Collins by: Collins Live Experience
Creedence Clearwater Revival by: Callahan Clearwater Revival
Muse by: Musest
Boys From County Hell (Folk Covers)
Out Of Order (Rock coverband)
TimsMusic (akoestisch covers)

Zondag 12 september 2021. Terrein open 12:00u-23:00
Rolling Stones by: Stones Sessions
Foo FIghters by: In Your Honor (B)
U2 by: Like U2
Anouk by: WOMAN
Peter Lusse’s One And Only Band
Coverband: Fueled Up

ROLLING STONES by: STONES SESSIONS

Er zijn veel Rolling Stones tribute bands, KommuS ONTSPOORT heeft de beste gestrikt! We hoeven hopelijk toch niet uit te leggen wie de Stones zijn?? De Stones Sessions brengen een imponerende show vol met de fijnste 70s Stones classics. Van Satisfaction, Jumping Jack Flash, Honky tonk Woman en Brown Sugar tot Streetfighting man, Tumbling Dice, Sympathy for the Devil, Miss You, tot Angie. De Mannen van de Stones Sessions tourden o.a. in China, en de afgelopen jaren verkochten ze praktische elke zaal uit. Gelukkig hadden vonden ze de tijd om naar Geldrop te komen. De Stones Sessions, een van de bands die al jaren hoog op het lijstje stonden van KommuS!

www.facebook.com/stonessessionsnl

PHIL COLLINS-GENESIS by: COLLINS LIVE EXPERIENCE

Phil Collins een van de meest succesvolle singer songwriters allertijden. Met dik 30 top 40 hits mag je best zijn dat Phil samen met zijn kamaraden van Genenesis een hit machine is, Van In the Air Tonight, tot I Can’t Dance, van Invisible Touch tot Sussudio, en van Jesus He Knows me naar You Can’t Hurry Love en Against all Odds, je zingt en swingt ze allemaal mee. Met hier en daar een flink tranentrekker of een rocker als You Can’t Hurry Love weet je wat kan verwachten, een groot feest der herkenning, gebracht met veel te veel plezier en een loei strakke band door Collins Live Experience,, een 11 koppige band die je letterlijk omver blaast. Een te gekke afsluiter van de zaterdagavond.

www.facebook.com/CollinsLiveExperience

MUSE by: MUSEST

Ze stonden al eerder op het Kasteelfestival, en ja.. dat smaakte naar meer. Iedereen die er bij was, zag en hoorde het. Dit is een echte tribute, zelfs met je ogen open is dit echt een unieke tribute band. Sindsdien is het origineel alleen maar groter geworden en scoorden ze nog meer hits en speelden in nog grotere stadions. Voor veel mensen is Muse op dit moment een van de beste live bands die de wereld rond toured. En Musest, die weet precies dit op kleinere schaal te evenaren, ook deze heren verkopen internationaal zalen uit, EN worden ook door het Muse zelf gezien als DE Muse Tributeband!

www.facebook.com/musestofficial

FOO FIGHTERS by: IN YOUR HONOR (B)

The Foo Fighters is bij uitstek een festival band, het is luid, het rockt, het blaast, het is met een dikke knipoog en ze schrijven uitsluitend hits die het op de festivalweide heeeel goed doen! De zuiderburen van In Your Honor snappen dat en klappen er af toe nog harder op dan het orgineel. Een superenergieke Foo Fighters tribute met een zanger die je zou kunnen verwarren met het origineel. Hits als Best of You, This is a Call, All My Life, The Pretender en Learn To Fly, het komt allemaal voorbij. Laat die broekspijpen maar wapperen, biertje er bij en he-le-maal los!
www.inyourhonor.be


CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL BY: CALLAHAN CLEARWATER REVIVAL

De Roots en Swamrockers van Creedence Clearwater Revival schreven hits, heel veel hits! Nummers als Fortunate Son, Suzie Q, Born on the Bayou, Bad Moon Rising, Hey Tonight en Down On the Corner, om er maar wat te noemen! Het beste alternatief van C.C.R staat op KommuS Ontspoort 2021, gooi je ogen even dicht en het is serieus zo dat je John Fogerty voor je neus hebt staan. De Callahan mannen stonden al eerder in Geldrop en de reactie die we kregen was eens gezind “JA, DIE MOGEN TERUG KOMEN, ONGELOFELIJK GAAF!” en zo nog wat meer. Nou tot uw dienst! Dit wordt feest, een feest van herkenning!

www.facebook.com/CallahanClearwaterRevival

U2 by: LIKE U2

Jullie vragen, wij regelen het. Honderden mailtjes en berichtjes hebben wij mogen ontvangen om een goeie U2 tribute te vast te leggen. Er zijn tientallen Bono’s in europa, de beste hebben we voor jullie geregeld. U2 heeft natuurlijk meer dan 40 hits op hun naam staan. Echt een band die de 80/90 en zero’s generaties aanspreekt, van hun eerste hit I Will Follow (Live) tot Vertigo, het komt allemaal voorbij! Dus hup die zonnebril op je neus en mee bléren maar!

www.facebook.com/likeU2tributeband

PETER LUSSE's THE ONE AND ONLY

Peter Lusse (bekend van onder andere de televisieserie VRIENDEN VOOR HET LEVEN) keert terug op het podium als zanger bij 60s coverband The One And Only. De band speelt jaren 60-hits met een damesnaam in de titel (Georgy Girl, O Carol, Eleonore, Tracy, Walk away Renee, Michelle, enz.). Nostalgisch, bekend bij iedereen en zeer goed dansbaar. Als het zo uitkomt worden de dames (en soms ook heren) uit het publiek persoonlijk toegezongen door Peter. De band zingt meerstemmig mee en bestaat verder uit een ritmesectie en blazers. Met een orgel uit de jaren 60, oude microfoons en andere spullen uit die tijd kan het niet nostalgischer. Kortom wekker zetten en op tijd voor het podium staan!

www.facebook.com/oneandonlytheband

ANOUK by: WOMAN

Dé Anouk Tribute van Nederland. De achtkoppige band met liefde en passie voor de muziek van onze enige, echte, eigen ANOUK. Van Nobody’s Wife tot Make it Rain en alle pareltjes daartussenin. Verwacht nét dat beetje extra. De kwaliteit van ‘Anouk is Alive’ en dat allemaal gespeeld door ervaren, hardwerkende muzikanten die in staat zijn om jou mee te nemen naar dat live-gevoel.

www.facebook.com/WomanTheAnoukTribute

 

BOYS FROM COUNTY HELL

Op de zaterdagmiddag zullen de mannen van Boys From County Hell het podium en het festivalterrein op zijn kop gaan zetten! Eigen nummers maar ook de bekenste Ierse pub en bierliederen van onder andere The Pogues, The Dublinners maar ook Dropkick Murphy’s en Flogging Molly! Dat betekent feest, biertje er bij en mee lallen maar! De mannen stonden in januari nog te spelen tijdens de Geldropse Nieuwjaars Feesten, nu spelen ze hopelijk met een fijn najaarszonnetje de pannen van het dak! FEEST!

www.facebook.com/BoysFromTheCountyHell 

 

FEULED UP

Fueled Up, is geen onbekende coverband meer in Geldrop, ze speelden al regelmatig in Geldrop. Naast een Festival als Grote Beek Pop, staan ze met grote regelmaat in de rockkroegen van de 040 regio. Tis eigenlijk altijd feest met deze band, zo simpel is dat! Maak je borst maar nat voor nummer van onder andere ACDC, Herman Brood, Janis Joplin, Journey, Living Colour en The Scene. Kortom, op tijd van huis richting KommuS Ontspoort, Fueled Up opent de zondagmiddag! 

www.facebook.com/FueledUp

 

OUT OF ORDER

Out of Order is een rockcoverband uit de 040 regio, en ze zijn heul hard aan de weg aan het timmeren! Soms in de kleine kroegen, maar ook gewoon voor 4 duizend man, mainstage Ameezing Eindhoven, kijk dan doe je het goed! Van The Cure, Black Sabbath, Bryan Adams via Billie Eilish (!) richting Chuck Berry, Blur, The Cult en Snow Patrol. Dat ze ook 2 nummers van Live spelen, dan nemen we dan maar voor lief. Out of Order, fijne band, reden genoeg om je wekker te zetten!

www.facebook.com/outoforderrock

 

TIM'SMUSIC

TimsMusic is eigenlijk gewoon Roel Timmers, maar hey,, who cares! Hij maakt toffe akoestische covers van oa Bruce Springsteen, Johnny Cash, hier en daar wat Nederpop en ook Roy Orbison komt voorbij! Normaal staat Roel in de kroegen of de kleine zaaltjes, nu op het KommuS Ontspoort Festival. Met zijn gitaar zal hij de zaterdag gaan openen, lekker rustig aan je eerste biertje proeven en in de wei op je gemakje een plekje zoeken. Neem je zonnebril mee!

www.facebook.com/musicTims

 

KOMMUS RADIO LIVE

KommuS Radio, jouw lokale radiostation uit Geldrop-Mierlo, is beide dagen aanwezig om een live verslag te doen vanuit KommuS Ontspoort. Natuurlijk verzorgen de dj’s de pauze muziekjes en kan jij vanuit het festival terrein de groeten doen aan de thuisblijvers. Uiteraard draaien de camera’s mee, dus thuisblijvers kunnen mee kijken! Mee kijken en luisteren doe je via www.kommusradio.nl

Honger en Dorst / Eco-bekers

KOMMUS ONTSPOORT houdt van Groen! Het aanzicht van een Festivalterrein vol afgetrapte plastic bekers; het is een iconisch beeld van wat een paar uur daarvoor nog een geslaagd event was. Maar het weinig groen of milleuvriendelijk toch? Het icoon – de afgetrapte plastic beker – zal daarom ook langzamerhand uit het straatbeeld verdwijnen. Het KOMMUS ONTSPOORT festival werkt met zogenaamde statiegeld-bekers, en daar zijn we best trots op. We gaan beide dagen werken met een statiegeld regeling.

STATIEGELDBEKERS:

Het KOMMUS ONTSPOORT festival werkt met zogenaamde statiegeld-bekers en daar zijn we best trots op. We gaan beide dagen werken met een statiegeld regeling. KommuS vindt het milieu belangrijk en probeert daarom de schade aan het milieu te beperken. De hoeveelheid afval wordt zo klein mogelijk gehouden door met Statiegeld ecobekers te werken.

Dit is hoe het werkt:
1. Je ontvangt één gratis bekermunt bij de ingang
2. Lever je bekermunt in bij je bestelling aan de bar en ontvang een ecobeker
3. Lever je ecobeker in bij de bar bij een nieuwe bestelling en ontvang een nieuwe ecobeker bij je drankje
4. Geen zin meer in je beker? Wissel dan je beker in bij de bar voor een bekermunt.

Let op: Je krijgt maar één gratis bekermunt. Ben je jouw bekermunt kwijt koop dan een nieuwe bekermunt voor € 1,00 bij de muntenkassa. Een bekermunt is NIET inwisselbaar voor geld of drankmunten. (Aan het einde van het festival kun je de beker inruilen bij het beker-inleverpunt! Samen houden we de Geldrop groen! Simpel toch?!

DRINKEN:
Op het KOMMUS ONTSPOORT festival betaal je je drankjes met speciale consumptiemunten deze kan je kopen bij de muntenverkoop (bij de ingang van het terrein). Elk Biertje, Frisje en Watertje kost 1 muntje, een Wijntje 2.

ETEN:
Op het festivalterrein zullen verschillende mogelijkheden zijn om iets te eten of te snacken

CONSUMPTIEMUNTEN: 
Consumptiemunten kun je ALLEEN met PIN betalen. Food kun je pinnen of met cashgeld betalen.

LET OP, de consumptiemunten zijn na zondag 12 september, 23:00u ONGELDIG. Eigen eten en drinken meenemen is VERBODEN, alvast bedankt hé! 

KommuS Ontspoort Geldrop

KOMMUS EVENEMENTEN!

KommuS organiseert veel in- en outdoor evenementen, we zijn in 2020 gestart met een eigen Radio Station www.kommusradio.nl
KommuS kan deze evenementen organiseren door de opbrengst van de drankverkoop aan de bars en omdat al het werk door vrijwilligers wordt gedaan. KOMMUS stelt dit jaar 100 tickets beschikbaar aan gezinnen die het niet zo breed hebben.  Check www.facebook.com/kommus-geldrop of Instagram @Kommus_geldrop

Wordt vriend van KOMMUS.

Sponsoren noemen wij graag vrienden van KommuS. Wij werken samen met partners en leveranciers, die KommuS evenementen een warm hart toedragen. Alle opbrengsten van KommuS evenementen door het jaar heen, gebruikt KommuS weer om nieuwe evenementen te organiseren.

Vriend worden van KommuS?
Neem contact op via info@kommus-geldrop.nl en steun Stichting KommuS op welke manier dan ook. Ondernemers met een cultureel hart / Weldoeners laat je horen!

Huisregels.

Veiligheid:
Security en extra vrijwilligers houden de hele dag toezicht op de veiligheid. We verwachten van je dat je meewerkt aan eventuele tassencontroles (bij de entree) en dat je de aanwijzingen opvolgt die je krijgt van het personeel.

Leeftijdsgrens:
Iedereen is welkom op het KOMMUS ONTSPOORT Festival. Ben je nog geen 16 jaar? Dan mag je alleen het terrein op in gezelschap van een volwassene.

Thuislaten:
Glas, blik, eigen drank- en etenswaren, vlaggenstokken met vlaggen, paraplu’s, wandelstokken (uitgezonderd medische krukken), wapens, (hard)drugs, (verf)spuitbussen en je huisdier. En natuurlijk laat je je sores ook thuis en neem je je goeie zin mee!!!

Alcohol:
Om bier en/of wijn te mogen drinken, moet je 18 jaar of ouder zijn. Op vertoon van een ID (Rijbewijs, Identiteitskaart of Paspoort) kun je bij de kassa een polsbandje krijgen waaraan het barpersoneel kan zien dat je oud genoeg bent om een biertje te mogen drinken. Zonder bandje krijg je geen bier, ook niet in geval van twijfel. Aan de bar zwaaien met je ID-bewijs heeft geen zin, dus haal zo’n bandje! Misbruik maken van het polsbandje lijdt tot verwijdering van het terrein

Reclame maken:
Wij moeten het festivalterrein zelf weer schoon achterlaten, dus we staan niet toe dat jij er kilo’s flyers achterlaat. Een poster op het hek is in overleg met de organisatie (!!) geen enkel probleem natuurlijk. Wil je buiten het festivalterrein flyeren? Dan vraag je ons én Gemeente Geldrop-Mierlo om toestemming en het schoonmaakrisico is voor jou. Het verkopen van goederen op het festivalterrein zónder toestemming van de organisatie is natuurlijk uit den boze.

Huisdieren:
Hoe schattig ze ook kunnen zijn, een festival is geen plek voor huisdieren. Ben je afhankelijk van een geleidehond? Die mag uiteraard mee naar binnen, maar we raden het – omwille van het dier – sterk af.

Gedoe en gedonder:
Daar houden we niet van. Er wordt dus niet geklommen in hekwerken, bomen of op podia. Vernieling wordt aangegeven bij de politie. Ook zaken als diefstal (zakkenrollers!), intimidatie en vechtpartijen worden aan de politie overgedragen. En je krijgt een rekening voor de schade.

Opnames:
Tijdens het festival kun je meerdere fotografen tegen komen, ze maken foto’s (die gepubliceerd worden via onze socials) of materiaal voor de aftermovie. Wil je niet in beeld komen, zorg dan dat je niet in beeld komt.

Vrijwilligers:
Het KommuS Kasteelfestival is een festival dat volledig georganiseerd en geproduceerd wordt door vrijwilligers. Dus wees een beetje aardig, voor ons en voor elkaar! Iedereen doet z’n best om er een gezellig en sfeervol feest van te maken, óók de mensen achter de bar, de muntjesverkoop, de kassa en de snacktent.

KommuS Ontspoort Geldrop