KommuS Kasteelfestival 2024 begint over:

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Programma Kasteelfestival 2024

Het KommuS Kasteelfestival vindt dit jaar voor de 8e keer plaats. Zet  5, 6 en 7 juli 2024 alvast in je agenda! En natuurlijk zijn weer te gast bij de Kasteeltuin van Geldrop. Tijdens het festival op zaterdag en zondag vind je op het grote podium te gekke (inter)nationale top (tribute/cover) bands. Op vrijdag starten we traditioneel het Kasteelfestival met een podium vol met feest acts, waar zeker de jongeren hun vingers bij af kunnen “liken”. Natuurlijk ook dit jaar weer het nodige aan theater acts, natuurlijk de Platenparade dj’s en meer. Mocht Oranje door gaan, dan zal de wedstrijd op zaterdag op groot scherm worden uitgezonden)! Met elke editie veel gezellige feestvierders voor het podium, enthousiaste bands,  acts en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival HET zomerse evenement in Geldrop-Mierlo. Volg www.facebook.com/kommus-geldrop voor updates. 

 Vrijdag 5 juli 2024                  

18:00u  Terrein open
18:15u  Euphonia presents: Disney In Concert
18:50u  Taylor Swift by Love Story
19:50u  Mark Floor        
20:30u  Joyliana (dj  set)            
21:30u  Vincent Visser  
22:00u  Freddie Moreira
23:30u  Immer Hansi    
00:00u  Einde   

 Zaterdag 6 juli 2024                    

13:00u  Terrein open
13:45u Rancho Grande
15:30u  Peter Lusse + The One and Only
17:15u  Status Quo by Status Quo Forever
19:15u  The Spice Girls by Totally Spice
21:15u  Bee Gees by Tree Gees
23:30u  Queen by Crazy Little Things
01:00u  Einde
(21:00u, Oranje – Turkije,  voetbal wedstrijd op groot scherm)   

Zondag 7 juli 2024                      

12:00u  Terrein open
12:30u  L’Attack
14:15u  Red Hot Chili peppers by Californicated
16:00u Toto by Toto Live Experience   
17:45u  Elton John by Just Like Elton
19:30u  Guns ‘n Roses by Slash ‘n Roses
21:30u  Nederpop Allstarts ft, Henk Westbroek , Erik Mesie & Hans De Booij
23:00u  einde   

(LET OP: TIJDSCHEMA ALTIJD OVB!)

Wil je meer weten over de Bands, klik dan op het plusje achter de bandnaam.
Nederpop All Stars ft. Henk Westbroek, Erik Mesie & Hans de Booij

Beleef de grootste Nederpophits tijdens de afsluitende act van het KommuS Kasteel Festival op zondag 6 juli. De Nederpop All Stars zullen samen met Henk Westbroek (het Goede Doel), Erik Mesie (Toontje Lager) en Hans De Booij een groot feest der herkenning gaan brengen. Grappig dat Henk, Hans en Erik al eerder in Geldrop te zien waren, in de JOEK. De Nederpop All Stars brengen een denderende waterval aan hits uit onder de zinderende begeleiding van de Nederpop All Stars. Van Stiekum Gedanst, België, Annabel naar Vriendschap, Thuis ben, Net als in de Film, Zoveel te Doen tot Een vrouw zoals jij, Zwijgen en Gijzelaar. Wie kent deze klassiekers niet? Een feest der herkenning en een terecht afsluiter van het KommuS Kasteel Festival 2024.

Peter Lusse & the One and Only

Peter Lusse, kende die nog? Ja ja.. Eddiepet van de tv serie “Vrienden voor het leven”, deze voormalige inwoner van Geldrop, belde 3 jaar geleden op, of hij niet een keer kon komen spelen met zijn One And Only Band.. ja natuurlijk.. en zo staan ze dit jaar op zaterdagmiddag op het Kasteelfestival. Peter en zijn band brengen muziek voornamelijk uit de 60s, met vrouwennamen in de titel, gebracht met het nodige aan theater en vooral ‘veel plezier’ maken op het podium als uitgangspunt! Maar niet alleen op het podium. Het publiek meenemen en de interactie opzoeken zijn belangrijke factoren tijdens de show. ‘Gij zult niet stil zitten!’ Met veel humor, wat zelfspot en uiteraard swingende nummers neemt Peter met zijn band je mee op een muzikale reis door de jaren zestig!

 

Queen by: Crazy Little Things

Geldrop en omstreken doen we geen groter plezier door een belachelijk toffe Queen tribute op het podium te laten spelen. Dit jaar zal er een ode gebracht worden aan Freddie en co door het Nederlandse Crazy Little Things. Deze band heeft het Queen geluid tot in perfectie onder de knie, de koortjes, de gitaarsolo’s, de hoge uithalen van Mercury, de juiste gitaarsound, gebracht door een band die ook geen schrik heeft om enorm moeilijke nummers als Innuendo of Death on Two Legs te spelen. Ze deden eerder een theatertour en stonden op veel festival te rocken. Live spelen onder de bomen van de Kasteeltuin is zeker wat de band nog wilde doen. Crazy Little Things is opgericht om het ouvre van wellicht de beste pop/rockband aller tijden te eren. Een perfecte afsluiter voor de zaterdagavond.

Bee Gees by: The Tree Gees (IT)

Op enorm veler verzoek, staat er dit jaar een Bee Gees Tribute op het podium van het KommuS Kasteel Festival. Uit Italië komen ze, The Tree Gees. Een band die overal in Europa speeld en in thuisland ook de theaterzalen uitverkopen tijdens de Italiaanse Theater uitvoering van Saterday Night Fever. Wie kent de hits van de Bee Gees niet, van Tragedy, To Love Somebody, More Than A Woman, Nights Of Broadway, Massachusetts, Words en I  Started A Joke tot diso classics als jive Talking, Staying Alive en Night Fever. Een groot feest der herkenning!

Spice Girls by: Totally Spice

De 90s, de tijd van boy EN girlbands… de koninginnen van de 90s  waren toch zomaar de Spice Girls. Met Wannabee braken ze door en vervolgens waren ze een aantal jaar niet meer uit de tof 40 te slaan.. Hits als Stop, Spice Up your Life, 2 Become One, Goodbye, Viva Forerver, Say You’lle be There, Too Much en Mama, je kunt ze allemaal mee bléren. Totally Spice doen dit jaar mee met het tv programma Battle of The Tribute Bands, en ze doen het daar lillik goed! Natuurlijk staat er een live band bij, want hey.. dat vinden wij bij KommuS gewoon het vetste! Hup, haar in de krul en op tijd voor dat podium zijn!

 

Guns n' Roses by: Slash n' Roses

Wellicht de grootste band in de 80s en 90s: Guns n’Roses. De Gunners komen naar het Kasteel Festival en dat werd tijd ook, toch? Elk jaar staat er wel zo’n fijne hardrock band op het programma van het KommuS Kasteel Fetival, en dat is niet voor niets! Vuisten in lucht, biertje erbij, die stembanden flink in de chocomelk en laat die broekspijpen maar wapperen. De band was dit jaar zien tijdens het programma Battle The Tributes, en daar deden ze wat ze moesten doen, kei hard rocken! Paradise City is op de zondagavond van het KommuS Kasteelfestival even in de Geldropse Kasteeltuin gevestigd!

Red Hot Chili Peppers by; Californicated

Als er toch een band is die in de afgelopen 40 jaar de pop/rock en funk wereld op zijn kop heeft gezet, dan zijn het toch wel de Peppers. De mannen van Californicated staan bekend als één van beste Peppers tributes uit Europa, en dat zie en hoor je! De juiste Fender bassen, en Stratocaster gitaren. De band speelde na hun deelname aan Battle of The Tribute bands (2023) veel, heel veel en laten het publiek altijd achter met een dikke glimlach en dat is toch wat je wil. Zing en dans mee met Californicated, want er zijn maar weinig bands met zoveel hits op hun naam als de Red Hot Chili Peppers!

Toto by: Toto Live Experience

Ze stonden al een tijdje op onze lijst, en jup, het is zover. Doe eens een gok, hoeveel hits deze band op hun naam hebben staan? Nou?? We zullen je even helpen, wat dacht je van Hold The Line, Africa, Rosanna, Pamela, I’ll be over you, Georgy Porgy, I Won’t Hold you Back, Stop Loving You en I’ll Supply the love.. om er eens wat te noemen. De Jaren 80 en een bietje jaren 90,,, man,, wat een hits werden er in die jaren de top40 in gegooit, en daar was Toto één van de hofleveranciers van. De band was ook dit jaar te zien tijdens het tv programma Battle of The Tribute bands, ze gaan veel spelen dit jaar, dus mis ze niet tijdens het KommuS Kasteel Festival.

Elton John by: Just Like Elton

Wie kent deze superster nu niet, de afgelopen 50 jaar scoorde hij ontzettend veel hits. Van Rockers (op het punk af), (af en toe foute) ballads en natuurlijk evergreens en guilty pleasures die iedereen wel ergens op een playlistje heeft staan. Rocket Man, Your Song, Hold me Closer, I’m still standing, Don’t go breaking my Heart, Tine Dancer, Goodbye Yellow Brick Road, Bennie and the Jets en natuuuuuurlijk Nakita. Doe een goed foute zonnebril op je neus, glitterpekske uit het vet en hup naar het Kasteel Festival!

Status Quo by: Status Quo Forever

U vraagt wij draaien, het was even wacht op het juiste moment. Wil je lekkere rockers, dan zit je goed bij de Quo. Hits uit de 60s, 70s, 80s en 90s. Gebracht door Status Quo Forever, met Geldropse roots in de band. Kom jij mee air guitaren tijdens Whatever you want, Rockin’ All Over the World, In The Army now, What you’re Proposing, Down Down, The Wanderer, Roll Over Lay down en zo nog een trits rockers!

L'Attaque, covers deluxe

Zin in een ontzettend goeie rock Coverband, dan moet je zondag de wekker zetten. Het is natuurlijk belachelijk dat deze band de zondag opent, maar hey.. het moet iemand doen. Dit is nog eens goed wakker worden! Hits van Deep Purple, Kings Of Leon, Muse, Steely Dan, Hendrix, Rammstein, Kaiser Chiefs en nog zooo veel meer!

Rancho Grange, covers en dan goed hé!

Een goed begin is het halve werk, toch? Daarom starten we op zaterdag met coverband Rancho Grande, een 6-koppige rockband uit de regio Geldrop. Met een stevig, maar toegankelijk repertoire aan covers spelen deze ervaren podiumbeesten de pannen van het dak. Geen uitgekauwde cliché hitjes, maar recht-door-zee rock met een vette knipoog naar rockliefhebbers van alle generaties.

Platen Parade Dj's

Niet meer weg te denken, de mannen van de Platen Parade tijdens het KommuS Kasteel Festival. Lekker dansen tijdens de pauze’s van de bands, of voor de echte fans, dans de hele dag op de vinyl plaatjes van de dj’s. Natuurlijk ook dit jaar weer kwizzen en prijzen pakken! Je vindt de Platen Parade dj’s op de food area, dus hup schoentjes uit en dans je uit je naat, in of buiten de maat!

KommuS Radio Live
KommuS Radio zal alle dagen live vanuit het KommuS Kasteelfestival gaan uitzenden. Live verslag, interiews met bands, bezoekers en de mensen achter de bar, achter het podium en zo veel meer. Thuisblijver kunnen op deze manier toch nog wat van de sfeer mee maken. Ga zeker even kijken bij KommuS Radio, en wie weet zien we je binnenkort wel achter de cockpit van jullie lokale radiostation! Meer info via www.kommusradio.nl

Freddy Moreira

Als er 1 dj is die een high-energy set kan klappen op het Kasteelfestival, dan is het freddy Moreira wel. Een van de meest gevraagde dj’s van Nederland komt de vrijdagavond van het Kommus Kasteel Festival. Naast zijn live skills is Freddy ook bekend van zijn enorm toffe mixtapes en supergave dj set. Hij staat achter, voor, naast, boven en onder zijn draaitafels en publiek. Sets van Freddy kunnen alle kanten op, zolang het publiek maar uit zijn plaat gaat, en dat gaan ze altijd! Samenwerkingen met Major Lazer en Hardwell (whoop), shows op de grootste Nederlandse festival, tours in Europa, Zuid Amerika en de Caribbean.. Die Freddy doet het gelijk! Dus danschoenen aan, en gaan!

Immer Hansi

Tis dan wel hartje zomer, maar dat deert ons niks. Die Apre Ski kan altijd! Party Meister Hansi zal de vrijdagavond van het KommuS Kasteel Festival afsluiten. De populaire Immer Hansi maakte al vele hits zoals: Tapf naar Tapf , In de Schuur en 3-2-1 Shotje! En natuurlijk bracht hij kort geleden het nummer Hoempapapa, een parodi op het songfestival nummer van Joost, Europapapa. Immer Hansi scoorde in 2020 dé winterhit met de Après Ski versie van “Reünie” van Snelle en haalde hiermee miljoenen streams! In 2022 bracht hij 5 singles uit waaronder de vette partytrack ‘Shots, Sambuca, Confetti, Bazooka’ uit met de populaire TV/internet sensatie ‘STUK”. Hij breekt iedere feesttent of festival af zoals: Tomorrowland, 7th Sunday, Dutch Valley, Total Loss, Secret Forest, Freshtival en Moose XXL (Sportpaleis) maar is hij ook een graag geziene gast in plaatsen als Gerlos, Westendorf , Mallorca en Albufeira. Ook radiostations Q-Music, Slam! en 100%NL weten Hansi regelmatig te vinden.

Marc Floor

Hij is nog kei jong, 16 jaar, maar wat deze Marc hard! In 2021 deed Marc Floor mee aan The Voice Kids en tijdens de Blind Auditions draaiden alle vier de stoelen. Marc koos voor Snelle als coach en ontwikkelde zich binnen het The Voice circuit in rap tempo. Het resulteerde in een plek in de finale! Na het avontuur bij The Voice wist Marc Floor zeker dat het hier niet bij kon blijven. Hij begon te werken aan eigen muziek en heeft ondertussen al wat eigen releases op zijn naam staan. Daarnaast heeft Marc Floor ook al aardig wat podiumervaring opgedaan. Zo verscheen hij in voorprogramma’s van Snelle en de Bankzitters, deed hij optredens door heel Nederland en stond hij zelfs op het podium voor 15.000 bezoekers in Ahoy Rotterdam. Marc gaat net als Snelle een grote jongen worden, dus zorg dat je over 10 jaar kunt zeggen, “Ik heb Marc Floor nog gezien tijdens het KommuS Kasteel Festival!’…

Vincent Visser

Zanger, acteur en content creator Vincent Visser (22 jaar) kreeg voornamelijk naamsbekendheid door zijn rol als Jesse Maessen in de dagelijkse televisieserie Brugklas en zijn rol van Valentijn Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden. Naast zijn bekendste rollen in Brugklas en GTST is hij de afgelopen jaren ook druk geweest met de opnames van een aantal bioscoopfilms. Zoals “Brugklas De Tijd Van M’n Leven”, “100% Coco”, “Project Gio”, “De Grote Slijmfilm” “Misfit, de film” & ‘“Misfit de serie”. Ook op YouTube vermaakt hij wekelijks zijn 184.000 abonnees. Vincent is de afgelopen jaren druk bezig geweest met het vinden van zijn eigen geluid. Na eindeloos schrijven en talloze sessies zette hij in samenwerking met LASER (Sony Music) in de zomer van 2022 zijn eerste stappen in de Nederlandse popscene met zijn eerste singles ‘Hey Meisje’ en ‘Dief In De Nacht’. Begin maart dit jaar bracht hij de single ‘Wat Is Er Gebeurd’ feat. Jairzinho uit, die de Top 50 van Spotify behaalde en al op ruim 4 miljoen (!) streams staat. Zijn nieuwe single volgt eind deze maand. Deze zomer staat in het teken van nieuwe projecten en shows door het hele land.

Dj Joyliana

De laatste 2 jaar timmert Joyliana dus hard aan de weg als DJ en wekelijk staat ze te draaien in clubs, festivals en schoolfeesten. In 2022 heeft ze zelfs het jaarlijks Tina Festival gehost als DJ/presentator en ze reist het hele land door om op te treden op de grootste Teenage Events. Joyliana heeft op TikTok meer dan 400.000 volgers en werd verkozen tot 3e grootste Nederlandse influencer in 2021. Tijdens het KommuS Kasteel Festival staat ze achter de dj tafel, en dat wordt 100% een dik feestje! Waar is dat feestje??

Taylor Swift by: Love Story

Het KommuS Kasteel Festival staat bekend op de waanzinnig vette tribute bands, ja toch?! Vorig jaar stond er K3 tribute, dit keer gaan we voor een heuse Taylor Swift tribute. Een band die pas net bestaan, maar nu al suf word gebeld, wat Taylor is hot, heul hot! De band host nu door heel Nederland Taylor Swift events, het dak gaat door flink vanaf!  Taylor is momenteel de grootste artiest, die elk record verbreekt. En dus ook enorm populair in onder de jeugd, maar ook zeker onder de ouderen! Twee dagen voor het Kasteel Festival staat Taylor nog 2 uitverkochte show te doen in Amsterdam, wij hebben de beste afterparty, tijdens het Kasteel Festival! Kom mee zingen, dansen en bléren op de grootste hits van Taylor met de Love Story Band!

 

Dj's Luuk & Stijn

Deze mannen, hillemol uit Mierlo, kennen we onder andere als dj’s tijdens de disco avonden van Wintersfeer. Ze zijn nog kei jong, maar weten zeker een feestje te bouwen. Luuk en Stijn vullen de gaatjes tussen de artiesten met toffe plaatjes! “Zo ziede maar wir, wil je iets bereiken, dan moet je het gewoon fixen”. Welkom op het KommuS Kasteel Festival Luuk en Stijn!

Euphonia presenteert Disney In Concert

Net als vorig jaar is het lekker binnen komen, want net als vorig jaar starten we de avond op met een concert van een Geldrops Orkest, dit jaar is Euphonia aan de beurt. Ze blazen een half uur Disney klassiekers. Denk aan muziek van onder andere Frozen en nog meer klassiekers! Ze starten om 18:15u, dus ben er op tijd bij!

INFORMATIE

Vrijdag 5 juli 2024
Terrein open: 18:00u- 0:00u
Zaterdag 6 juli 2024

Terrein open: 13:00u – 01:00u
Zondag 7 juli 2024
Terrein open: 12:00u – 23:00u

Locatie: Kasteeltuin Geldrop, ingang Mierloseweg.
Updates via: www.facebook.com/kommus.geldrop

Entree/ kaartverkoop

Vanwege de jaarlijkse drukte, zijn we genoodzaakt tickets te verkopen voor zaterdag en zondag. Er zijn maximaal 2500 kaarten in de verkoop per dag.  De ticketverkoop start 24 februari 2024 om 10:00u via www.kommuskasteelfestival.nl

Dagticket vrijdag, Kei gratis!
Dagticket zaterdag € 12,50
Dagticket zondag  € 12,50
Combi-ticket zaterdag + zondag € 22.50
(Alle tickets exclusief reserveringskosten)

Combi-ticket is persoonsgebonden, bij inkom op de zaterdag krijg je 1 polsbandje voor beide dagen. Houdt dit polsbandje dus om als je zaterdag je bedje in valt. Er is geen fysieke kaartverkoop bij de ingang tijdens het Kasteelfestival. Is het festival nog niet uitverkocht, dan kunnen de tickets in huis worden gehaald via de ticketlink.

 

Festivalterrein en tijden

Het festivalterrein van het KommuS Kasteelfestival bevindt zich in de Kasteeltuin van Kasteel Geldrop. 

Ingang: 
De ingang van het festival terrein bevindt zich aan de Mierloseweg. Via die kant bereik je ook de fietsenstalling.

Parkeren/ Openbaar vervoer:
Parkeren van je auto kan op de Heuvel in het centrum van Geldrop, dit is 2 minuten wandelen naar de Kasteeltuin. Parkeren in de wijken om de Kasteeltuin raden wij af, dit om de buurt zo veel mogelijk te ontzien van drukte. Kom je van buiten Geldrop, kom dan met het openbaar vervoer, Met de bus stap je uit op de Helze of halte Geldrop Centrum. Deze halte zijn te vinden bij de ingang van de Kasteeltuin. Met de trein? Station NS, ligt op 5 minuten wandelen van het festival terrein.. 

Fietsenstalling:
Er is een bewaakte fietsenstalling op het terrein (ingang Mierloseweg). Deze fietsenstalling wordt georganiseerd door scouting Don Bosco. Je fiets stallen kost € 1,- per fiets, kom je met de scooter dan zul je € 2,- mee moeten nemen (betalen kan cash of via Pin), de opbrengsten gaan naar het zomerkamp van de scouts. De fietsenstalling is zaterdag van 12:30u-01:30u en zondag van 11:30u-23:30u open. Toch fietsen op de paden of bij de in-uitgangen neer zetten? Deze worden weggehaald, dit omdat de paden in de Kasteeltuin vrij moeten blijven voor nooddiensten.

Mindervaliden:
De Kasteeltuin is voor een groot gedeelte verhard en kent geen opstapjes. Dus ook rolstoelers kunnen alles meemaken. Er is helaas vanwege productionele redenen geen apart (rolstoel)podium. Ivm de indeling van het bijzondere terrein is dit niet mogelijk. Bij de toiletarea vindt je een invalidentoilet. Crowdsurfen mét rolstoel is uiteraard toegestaan. Heb je behoefte aan speciale voorzieningen of extra hulp? Laat het ons even weten, dan gaan we ons best voor je doen.

Openings en tijdschema:

Het is festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli 2024.
Vrijdag: terrein open 18:00u, start programma 18:15u
Zaterdag terrein open : 13:00u, start programma 14:15u
Zondag terrein open: 12:00u, start programma 12:30u 
ALLE TIJDEN ONDER VOORBEHOUD.

Honger en Dorst / ECO bekers

Het KommuS Kasteel festival houdt van Groen! Het aanzicht van een Festivalterrein vol afgetrapte plastic bekers; het is een iconisch beeld van wat een paar uur daarvoor nog een geslaagd event was. Maar het is weinig groen of milleuvriendelijk toch? Het icoon – de afgetrapte plastic beker – zal daarom ook langzamerhand uit het straatbeeld verdwijnen. Het Kommus Kasteel festival werkt met zogenaamde statiegeld-bekers, en daar zijn we best trots op. We gaan beide dagen werken met een statiegeld regeling.

STATIEGELDBEKERS:

Het KommuS Kasteel  Festival werkt met zogenaamde statiegeld-bekers en daar zijn we best trots op. We gaan beide dagen werken met een statiegeld regeling. KommuS vindt het milieu belangrijk en probeert daarom de schade aan het milieu te beperken. De hoeveelheid afval wordt zo klein mogelijk gehouden door met Statiegeld ecobekers te werken.

Dit is hoe het werkt:
1. Je ontvangt één gratis bekermunt bij de ingang
2. Lever je bekermunt in bij je bestelling aan de bar en ontvang een ecobeker
3. Lever je ecobeker in bij de bar + daarbij een consumptiemunt, dan ontvang je een nieuwe ecobeker bij je drankje.
4. Geen zin meer in je beker? Wissel dan je beker in bij de bar voor een bekermunt.
5. Bekermunt kwijt? Dan betaal je een halve munt voor een nieuwe bekermunt.

SAMEN HOUDEN WE HET KASTEELFESTIVAL GROEN en DE KASTEELTUIN SCHOON!

Let op: Je krijgt maar één gratis bekermunt. Ben je jouw bekermunt kwijt koop dan een nieuwe bekermunt voor een halve consumptiemunt bij de muntenkassa. Een bekermunt is NIET inwisselbaar voor geld of drankmunten. (Aan het einde van het festival kun je de beker inruilen bij het beker-inleverpunt! Samen houden we de Geldrop groen! Simpel toch?!

DRINKEN:

Op het KommuS Kasteel Festival betaal je je drankjes met speciale consumptiemunten deze kan je kopen bij de muntenverkoop (KASSA vlakbij het Kasteel). Elk normaal Biertje, Frisje en Watertje en Wijntje kost 1 muntje. Dit jaar voor het eerst te koop bij de bar in de Foodarea: Speciaal Bier voor 1.5 munt.

ETEN:
Op het festivalterrein zullen verschillende mogelijkheden zijn om iets te eten of te snacken. Wat dacht je van een echte KommuS Kasteel Hamburger, broodjes hete Kip, Vegan Saté  of burger! Natuurlijk kun je ook een lekkere vette bek halen bij de friettent,  en vergeet natuurlijk niet de KommuS-Bal!  Eten betaal je ook met consumptiemunten, cash wordt niet aangenomen.

CONSUMPTIEMUNTEN:
Consumptiemunten kun je ALLEEN met PIN betalen. Food is ook alleen te verkrijgen met de speciale consumptiemunt. Het KommuS Kasteel Festival is dan ook cashloos.
Voorverkoop Consumptiemuten: Koop je onze consumptiemunten in de voorverkoop  per 10 stuks dan krijg je een FLINKE KORTING

LET OP, de consumptiemunten zijn na zondag 7 juli 2024, 23:00u ONGELDIG. Eigen eten en drinken meenemen is VERBODEN, alvast bedankt hé! 

Huisregels.

Veiligheid:
Securitie en extra vrijwilligers houden de hele dag toezicht op je eigen veiligheid. We verwachten van je dat je meewerkt aan eventuele tassencontroles (bij de entree) en dat je de aanwijzingen opvolgt die je krijgt van het beveiligingspersoneel.

Leeftijdsgrens:
Iedereen is welkom op het KommuS Kasteel Festival. Ben je nog geen 16 jaar? Dan mag je alleen het terrein op in gezelschap van een volwassenen. Waar muziek is, is er geluid!  Neem voor de zekerheid goede gehoorbescherming mee voor jezelf en eventueel je kroost. 

Thuis laat je liggen:
Glas, blik, zelf meegenomen drank- en etenswaren, vlaggenstokken met vlaggen, paraplu’s, wandelstokken (uitgezonderd medische krukken), wapens, (hard)drugs, (verf)spuitbussen en je huisdier. En natuurlijk laat je je sores ook thuis en neem je je goeie zin mee!!!

Alcohol:
Om alcohol te mogen drinken, moet je 18 jaar of ouder zijn. Op vertoon van een geldig ID (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart uit een EER-land en Nederlands vreemdelingendocument) kun je bij de kassa een polsbandje krijgen waaraan het barpersoneel kan zien dat je oud genoeg bent om een biertje te mogen drinken. Zonder bandje krijg je geen bier, ook niet in geval van twijfel. Aan de bar zwaaien met je ID-bewijs heeft geen zin, dus haal zo’n bandje!

Rain or Shine:
Paraplu’s zijn erg irritant, omdat ze het zicht blokkeren van de mensen die achter je staan. Daarom mag je die dus niet meenemen. Wordt het juist super warm weer, vergeet dan in iedergeval niet je zonnebril, hoofddeksel en zonnebrandcreme.

Reclame maken:
Wij moeten het festivalterrein zelf weer schoonvegen, dus we staan niet toe dat jij er kilo’s flyers achterlaat. Een poster op het hek is in overleg met de organisatie geen enkel probleem natuurlijk. Wil je buiten het festivalterrein flyeren? Dan vraag je ons én Gemeente Geldrop-Mierlo om toestemming en het schoonmaakrisico is voor jou. Het verkopen van goederen op het festivalterrein zónder toestemming van de organisatie is natuurlijk uit den boze.

Huisdieren:
Hoe schattig ze ook kunnen zijn, een festival is geen plek voor huisdieren. Ben je afhankelijk van een geleidehond? Die mag uiteraard mee naar binnen, maar we raden het – omwille van het beest – sterk af.

Gedoe en gedonder:
Daar houden we niet van. Er wordt dus niet geklommen in hekwerken, bomen of op podia. Vernieling wordt aangegeven bij de politie. Ook zaken als diefstal, intimidatie en vechtpartijen worden aan de politie overgedragen. En je krijgt een rekening voor de schade.

Opnamens
Tijdens het festival kun je meerdere fotografen tegen komen, ze schieten foto’s (die gepubliceerd worden via onze socials) of materiaal voor de aftermovie. Wil je niet in beeld komen, zorg dan dat je niet in beeld komt, snapte?

Vrijwilligers:
Het Kommus Kasteelfestival  is een festival dat volledig georganiseerd en geproduceerd wordt door vrijwilligers. Dus wees een beetje aardig, voor ons en voor elkaar! Iedereen doet z’n best om er een gezellig en sfeervol feest van te maken, óók de mensen achter de bar, de muntjesverkoop, de kassa en de snacktent. Zelf mee helpen? Stuur een mail naar info@kommus-geldrop.nl en we nemen contact met je op! 

Wordt vriend van het Kasteel festival.

Sponsoren noemen wij graag vrienden van KommuS. Wij werken samen met partners en leveranciers, die KommuS evenementen een warm hart toedragen. Alle opbrengsten van KommuS evenementen door het jaar heen, gebruikt KommuS weer om nieuwe evenementen te organiseren.

Vriend worden van KommuS?
Neem contact op via info@kommus-geldrop.nl en steun Stichting KommuS op welke manier dan ook. Ondernemers met een cultureel hart / Weldoeners laat je horen!