KommuS Evenementen / Agenda:

Stg KommuS is cultuur, beleving, dorstlessend, gezellig, verassend, vernieuwend, gedurfd, anders dan anders, eigenwijs en verfrissend tegelijkertijd. En dat allemaal in Geldrop-Mierlo. KommuS heeft als voornaamste doel Geldrop simpelweg gezelliger te maken, dan doen we inmiddels vanaf 2011 en dat houden we nog wel even vol! Check hieronder de KommuS Agenda:

PROGRAMMA KASTEEL FESTIVAL BEKEND

Tijdens een live radio programma op vrijdag 9 februari is het programma voor het 8e KommuS Kasteel Festival bekend gemaakt. De kaartverkoop start 24 februari om 10:00u. Lees alles en meer via www.kommuskasteelfestival.nl 

Programma zaterdag 6 juli: 
Rancho Grande, Covers maar dan goed hé!
Peter Lusse & The One and Only
Status Quo by: Status Quo forever
Spice Girls by: Totally Spice
Bee Gees by: The Tree Gees (it)
Queen by: Crazy Little Things

Programma zondag 7 juli:
L’ Attack, Covers Deluxe
Red Hot Chili Peppers by: Californicated
Toto by: Toto Live Experience
Elton John by: Just Like Elton
Guns n’ Roses by: Slash n’ Roses
Nederpop All Stars met Henk Westbroek, Erik Mesie en Hans de Booij

START KAARTVERKOOP KOMMUS KASTEEL FESTIVAL

Op vrijdag 9 februari zal het programma van de 2024 editie bekend worden gemaakt via www.kommusradio.nl De kaartverkoop voor de zaterdag en zondag zal 2 weken later, op zaterdag 24 februari om 10:00u van start gaan, via www.kommuskasteelfestival.nl Ben slim en grijp er niet neffe, want het programma is weer echt dik in orde, dus scoor je kaarten de komende weken. KommuS gaat er vanuit dat ook dit jaar weer het festival gaat uitverkopen! Tis maar een (dikke) tip hé!

CARNAVAL RADIO

Natuurlijk, op veler verzoek, start Carnaval Radio op zaterdagochtend 10 februari, stip om 10:00u. Tot en met dinsdag is het non stop radio! Kom in de sfeer tijdens je ontbijt of tijdens de afterparty bij wie dan ook thuis! Tune in via www.kommusradio.nl enne Alaaf witte wel! 

BEKENDMAKING KOMMUS KASTEEL FESTIVAL PROGRAMMA

Het is gebruikelijk dat KommuS het programma voor het Kasteelfestival rond de jaarwisseling bekend maakt. Zo ook dit jaar. Op ‘carnaval vrijdag’, 9 februari is het zover. Tijdens een live-uitzending van dj Danny en festivalprogrammeur Sander zal uit de doeken worden gedaan waarom iedereen op 6 en 7 juli in de kasteeltuin in Geldrop moet zijn. De radio-uitzending duurt van 19:00u tot 23:00u en is te bekijken en luisteren via www.kommusradio.nl. Het KommuS Kasteelfestival is al jaren dé start van het zomerseizoen. We trekken met z’n allen naar de kasteeltuin voor live muziek, een te gekke en relaxte sfeer en natuurlijk om te genieten van een hapje en een drankje. KommuS staat erom bekend dat er elk jaar wel weer iets anders, iets nieuws staat te gebeuren. En jazeker… ook de komende editie is dat zo. Veel wil de organisatie er nog niet over kwijt behalve dan dat er naast de gebruikelijk tribute- en coverbands ook originele artiesten te zien zullen zijn. Hele bekende koppen…komt dat zien!
Tune in bij KommuS radio of volg de socials van KommuS. Houdt jezelf een beetje op de hoogte want de organisatie weet het zeker: dit jaar wordt wederom een feestje waar je bij MOET zijn! Alle info en meer over het KommuS Kasteel Festival via: www.kommuskasteelfestival.nl

SUPER OPBRENGST WOLLIGE WINTER WEKEN 23/24

Tijdens de 3.5 week van de Wollige Winter Weken haalden de dj’s van KommuS Radio, vanuit hun Glazenhuys op het Horecaplein een super mooi bedrag binnen. Het bedrag bestaande uit muzikale verzoekjes, verkoop van zendtijd, heel veel acties  zoals de Strabrecht College kerstmarkt, donaties vanuit het bedrijfsleven EN collega organisaties van de Wollige Winter Weken bedraagt € 9039,57. Het totale bedrag wordt besteed aan een digitale bewegingswand voor op de kinderafdeling van het Anna Ziekenhuis. Zodra de wand geplaatst is, zullen we hier zeker over berichten! 

FEESTJE VIER JE SAMEN!

Van 13 december t/m 7 januari staat de KommuS Radio studio weer op het Horecaplein van Geldrop. Met dik 30 KommuS Radio dj’s en flink wat KommuS Crew leden zullen we donaties gaan ophalen voor het Goede Doel, de Kinder afdeling van het Anna Ziekenhuis. Dit doen we niet alleen, onze vrienden helpen ook weer mee, daarom een hele dikke sjappoo naar:

Kranen Makelaardij Geldrop
John Vermeulen Fiestplezier
J&J Productions
Streampartner
Village Marketing Geldrop-Mierlo

Je bent welkom om de studio elke dag te bezoeken en wie weet mag je jouw favoriete nummer aankondigen! Voor verzoeknummers en meer informatie over het goede doel, de Wollige Winterweken en nog veel meer, kun je terecht op www.wolligewinterweken.nl.

HET GOEDE DOEL VOOR WOLLIGE WINTER WEKEN IS BEKEND

Van 13 december t/m 7 januari kun je weer platen aanvragen en doneren, alle donaties gaan voor een volle 100% naar de Kinderafdeling van het Anna Ziekenhuis.

De Wollige Winterweken gaan weer van start! En tijdens deze heerlijke decembermaand gaan we in Geldrop-Mierlo ook weer verzoekjes en donaties inzamelen voor een goed doel. In voorgaande jaren is er gedoneerd aan organisaties zoals de Wensambulance Brabant en No Guts No Glory. Dit jaar is het doel om donaties te verzamelen om kinderen die aan het revalideren zijn sneller te laten herstellen d.m.v van de aanschaf van een digitale bewegingsmuur, als upgrade van de kinderafdeling van het Anna Ziekenhuis.
 
Wist je dat herstel na een operatie of ziekte vaak sneller verloopt wanneer je in beweging blijft? Dat is waarom het Anna-Ziekenhuis een digitale muur voor de kinderafdeling wil aanschaffen. Op deze muur kunnen kinderen verschillende bewegingsspellen spelen. Bijvoorbeeld het spel “Zoek de Verschillen”, waarbij ze met een stok de verschillen kunnen aanwijzen, of door de juiste antwoorden op rekensommen aan te tikken. Er zijn zelfs sportieve games waarbij de muur de bewegingen van het kind registreert. Op deze manier kunnen kinderen op een leuke manier bewegen, sneller herstellen en hun zorgen even vergeten.
 
Wintersfeer Geldrop, KommuS, Magisch Mierlo en de Weeffabriek zetten zich op hun eigen manier in om donaties te verzamelen. KommuS Radio zal voor de vierde keer vanuit het Glazen Huys naast de ijsbaan in het centrum van Geldrop live radio uitzenden. De camera staat aan, zodat je kunt zien hoe gezellig het in en rond de studio is. De lokale online radiozender, voor en door Geldrop-Mierlo, zal verzoeknummers draaien tegen een minimale donatie van 1 euro. Tijdens de Wollige Winterweken zijn er ook speciale programma’s, interviews en natuurlijk jullie eigen KommuS Radio Top 500. Je bent welkom om de studio elke dag te bezoeken en wie weet mag je jouw favoriete nummer aankondigen! Voor verzoeknummers en meer informatie over het goede doel, de Wollige Winterweken en nog veel meer, kun je terecht op www.wolligewinterweken.nl.

STEM NU OP JOUW FAVO 15 PLATEN!

Wat is een radiostation zonder eindejaarslijst. KommuS Radio heeft de KommuS Radio top 500, een lijst die wordt samengesteld door de luisteraars van ons radiostation! Ook dit jaar maakt de Top 500 dus weer onderdeel uit van de Wollige Winterweken. En het radiostation mikt op nóg meer stemmers dan vorig jaar. Liedjes in een lijstje zetten is gewoon leuk. En natuurlijk worden alle nummers gedraaid vanaf maandag 1 januari om 12.00 uur. Op Zaterdag 6 januari wordt dan het populairste liedje gedraaid.

Stemmen op de Top 500 kan tot 10 december, bijvoorbeeld via www.kommusradio.nl of met een eenvoudig mailtje naar top500@kommusradio.nl. Iedere persoon mag 15 liedjes inzenden. De stembussen sluiten op 1 december.

 

 

KOMMUS RADIO DJs TIJDENS INTOCHT SINT EN PIETERBAAS.

Sinterklaas, wie kent hem niet, nou wij wel, en we zijn elk jaar weer hartstikke blij dat de Sint en zijn werkvolk richting Geldrop komt. Ook dit jaar zullen de KommuS Radio dj’s weer de soundtrack verzorgen tijdens de intocht van de Sint op het Horecaplein. Dus zorg dat je stembanden goed in de chocolade melk zitten, want mee zingen is een must! De intocht is gratis toegankelijk voor alle Sint en Piet fans van Geldrop en Mierlo!

Alle info en meer via: Sinterklaasintocht. – Stichting “De Drie Harten”

 

 

KOMMUS NAAR HET THEATER: VAN ELVIS TOT ELSTAK.

What?? KommuS doet ook al theater?? Jazeker, en heel vet ook nog! In de muzikale voorstelling Van Elvis Tot Elstak wat plaats vindt op zaterdag 27 januari in de KommuS Radio studio neemt schrijver en liefhebber Doron Ketelaars je mee op een reis door de rijke geschiedenis van de muziek. Aan de hand van sappige anekdotes, smeuïge voetnoten en onvergetelijke iconen ontdekken we hoe de muziek zich vanaf de jaren vijftig heeft ontwikkeld. De broodnodige muzikale (live-)ondersteuning is er van Roel Timmers en Jurgen Bekkers. Dit wilde niet missen, biertje of een frisje erbij, de pinda’s op grijpstand, live muziek en goeie praat! Er is plaats voor maximaal 50 personen, dus ben er snel bij!

Alle info en tickets via: www.kommus-geldrop.nl/tickets

 

DRUKKE TIJDEN,, HOUDT ONS IN DE SMIEZEN!

Er komend drukke tijden aan voor KommuS, en dat zien we heul graag! Check het programma overzicht en houdt onze socials in de gaten, want er komt nog meer bij! KommuS werkt graag samen met diverse clubs om Geldrop-Mierlo nog gezelliger te maken. Dus heb je een idee, of zoek je wat hulp met je evenementen idee,, neem dan gerust eens contact op via info@kommus-geldrop.nl 

WOLLIGE WINTER WEKEN RADIO/ GLAZENHUYS 23/24:

Ook dit jaar, zal KommuS Radio weer te vinden zijn op het Horecaplein tijdens de kerstige tijden. Van 13 december tot 7 januari zal er weer een Glazenhuys gebouwd worden, als buurman van de Horeca en de ijsbaan van Wintersfeer zal KommuS Radio samen met al hun luisteraars weer proberen een mooi geldbedrag voor het goede doel op te gaan halen EN natuurlijk het nodige aan gezelligheid op het plein en via het radiostation bij iedereen thuis gaan brengen. 

Het programma komt zo snel mogelijk online via onze socials. Meer info en meer via www.kommusradio.nl 

DORPSQUIZ RADIO

Ook dit jaar, zal KommuS Radio weer live te horen en zien zijn tijdens de Geldropse Dorpsquiz. “We kunnen het toch niet laten”.. KommuS is een van de initiatiefnemers van de eerste Dorpsquiz, en dat was geweldig gaaf! De laatste edities was KommuS Radio er altijd live bij en werd tijdens de Covid periode zelfs gastheer van de Quiz. Dit jaar op 18 november, zijn we er natuurlijk weer bij, met beeld, geluid en live via de telefoon met onze razende reporter. Dus tune in, en heb je je team nog niet ingeschreven, het kan nog steeds via www.dorpskwisgeldrop.nl

Luister en kijk mee via www.kommusradio.nl

INSCHRIJVING KOMMUS POPKWIZZ VAN START

Tijdens de KommuS Popkwiz kun je met je team van minimaal en maximaal 4 personen, ontdekken waar je puntje van de tong zich bevindt. . Jazekers een POPquiz, KommuS gaat jouw kennis over (pop)muziek testen, en ja er valt nog wat te winnen ook! Minimale leeftijd is 18+. Strijd mee om de prijzen en kraak je muzikale brein. Heb je wat kennis van muziek, of luister je er gewoon heel graag na, dan kun je al mee doen! Soms zijn de vragen wat pittig, veel vaker is het een feest der herkenning! Voor de gezelligheid mee doen?? Sure, je bent welkom met je team!

Tussen de vragen door is er ruimte om wat te bierelieren, de KommuS crew zal ook achter de draaitalels te vinden zijn om de gaatjes te vullen met toffe plaatjes! De deuren zijn los vanaf 19:00u, aanvang van de quiz is 19:30u tot 0:00u (of zo ongeveer hé!)
Inschrijven is simpel, mail je teamnaam + de namen van teamgenoten naar info@kommus-Geldrop.nl en je krijgt een berichtje van ons terug. Elke deelnemer betaald 5 euro. Er is plaats voor 18 teams van max 4 personen.
Wel van te voren inschrijven!!! Is er op de avond zelf nog plaats, dan laten we dit via Facebook weten

KOMMUS RADIO DJ’s Bij BEACHVOLLEY TOERNOOI 

Beachvolley Toernooi, Heuvel Geldrop
Datum: 9 & 10 juli 2023
Info: www.beachvolleygeldrop.nl

Ook dit jaar zullen de KommuS Radio dj’s weer te zien, horen en aan te raken zijn tijdens het altijd druk en gezellige Beachvolleybal toernooi op de Heuvel in Geldrop. Vraag gerust een plaat aan, vinden we kei mooi! Overdag tot een uurtje of 6 zijn op beide dagen de KommuS Radio dj’s die de soundtrack verzorgen! Dus kom gezellig effe aan, vat een drankje en enjoy een rete gezellige zaterdag en of zondag!

KOMMUS KASTEEL FESTIVAL PROGRAMMA EN TICKETS.  

Kommus Kasteel Festival
Datum: 30 juni + 1 & 2 juli 2023
Info en Kaartverkoop: www.kommuskasteelfestival.nl

Het KommuS Kasteelfestival is een muziek en theaterfestival, dat  voor de zevende keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, waarbij op vrijdagavond van van 18:00u tot 0:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 16 jaar. De Vrijdagavond is GRATIS TOEGANKELIJK.

Tijdens het festival vindt je op zaterdag en zondag een flink groot podium met (inter)nationale top tribute bands en wederom de nodige verassingen! Voor de zaterdag en zondag heb je een ticket nodig. Met elke editie veel gezellige feestvierders voor het podium, enthousiaste vrijwilligers en natuurlijk de mooie omgeving is het Kasteel Festival HET evenement op je zomer eens lekker van start te laten gaan!

JOEK REUNIE 2023

Het is weer bijna 5 jaar geleden dat we met z’n allen aan het proosten waren of vriendschappen van toen en nu. Vijf jaar geleden waren we het dansen op die plaatjes van toendertijd, en ja,, die danspasjes zaten er nog lekker in! Op het einde van die avond beloofde de organisatie “tot over 5 jaar”. De tijd gaat af en toe sneller dan je zou willen, maar dat is dit geval niet zo.. hij komt er aan! De enige echte JOEK REUNIE! De kaartverkoop start op 10 maart 2023, om 14:00u (zet je wekkertje).

Zet 14 oktober 2023 alvast in je agenda! Voor de reunie heb je toegangskaarten nodig, deze zijn HIER te verkrijgen ! De JOEK reunie wordt georganiseerd door oud Joekers en KommuS.

 

GELDROPSE NIEUWJAARS CONCERTEN 2023

Datum: 6 t/m 8 januari 2023
Tijd + Lokatie: vrijdag 21:00u, Cafe Bij van Dijk
zaterdag 19:15u-01:30u, Kaffee Katoen, Kaffee Peijnenburg, KommuS Buitenpodium-Horecaplein
zondag 15:00u-20:00u, Horecaplein + Heerenhuys23

BESTE WENSEN!!
KommuS organiseert ook dit jaar weer de Geldropse Nieuwjaars Concerten. Een weekend vol toffe bands, voor ieder wat wils, om het jaar eens lekker af te trappen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk, dus hup zet 6-7 en 8 januari in je nieuwe agenda!

VRIJDAG: SMASH
Vrijdag 6 januari vanaf 21:00u
Op vrijdag 6 januari starten we bij Cafe Bij van Dijk met een concert van coverband Smash. Prima band om het weekend van start te gaan. Verwacht fijne rockcovers, 100% gezelligheidsgarantie!

THE GLAMROCKS / BOEJ PLAYS ELVIS ft MARTIN HAARS/ OK MOI / TIM’s MUSIC / FROM USA ACOUSTIC
Zaterdag 7 januari vanaf 19:15 (Horecaplein/Kaffee Katoen + Kaffee Peijnenburg

Op zaterdagavond 7 januari kun je het jaar in knallen met een mooi gevulde avond op en rond het Geldropse Horecaplein. Alle bands spelen om en om, dus je kunt alles mee maken. Maar liefst 4 mini concerten vinden plaats in Kaffee Katoen en Kaffee Peijnenburg. In Katoen vinden we From Usa Acoustic, twee gitaristen die elke café en festival omver blazen met hun 60-70 en 80s covers. In Kaffee Peijnenburg vinden we Tim’s Music, de man speelt veel, heel veel! Van Theater tot café, overal is het feest. Van Elvis tot Springsteen en weer terug!

Frisse neus halen? Bezoek dan het KommuS Buitenpodium. Jas aan, sjaal om, mutske op die bats en hup naar buiten om mee te swingen met 3 hele toffe bands. Wat dacht je van opener, OK MOI de meeste spelende Geldropse band in Geldrop.

Gevolgd door The Glamrocks, een ubertoffe tribute to 70s glamrock. Een ode gebracht door een all star band aan acts als The Sweet, Slade, MUD, Alice Cooper, Gary Glitter, David Bowie e.a. De band staat op Nederlands grootste festival, je zou ze kunnen kennen van hun show op het Wilhelminaplein (Koningsdagen) of Paaspop, Festiland, radio en tv.

Enkele weken geleden stond de Mierlose coverband Boej samen met Martin Haars nog een uitverkochte show in Mierlo te spelen, nu staat ze op het KommuS buiten podium. Martin Haars, is DE Geldropse Elvis, en brengt samen met zijn bandmaten Elvis terug op het podium! De grootste hits van The King komen voorbij, dus dat wordt swingen en hard mee bléren.

NIEUWJAARS BIJEENKOMST GEMEENTE GELDROP-MIERLO/ GIDDY UP/ NIEUWJAARSSPEECH BURGEMEESTER JOS VAN BREE
Zondag 8 januari vanaf 15:00u (horecaplein/heerenhuys23)

Op zondag vind je tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Gemeente Geldrop-Mierlo, de band Take 5. De Burgemeester zal een ongetwijfeld overdonderende speech geven en de gezamenlijke harmonieën van Geldrop-Mierlo zullen proberen het Horecaplein warm te blazen. Op het podium vinden we de band Take 5. Een coverband die bestaat uit 5 bandleden. In 1984 vonden ze elkaar in Geldrop en repeteerde in de garage van de ouders van Coen Molenschot. Niet alleen Coen is een BGér (bekende Geldroppenaar), in de band vinden we ook John Rovers, Rob Stierum, Jeroen van Bommel, Rob Neidig en Bart klomp. Enkele weken geleden speelde ze een goed gevulde reünie show in het Heerenhuys23, en dat smaakt naar meer.

Rond een uur of 16:30u kun je richting het Heerenhuys23, waar coverband Giddy Limit, een 7 koppige band, de Geldropse Nieuwjaars concerten gaat afsluiten.

Alle shows zijn gratis toegankelijk.

KOMMUS RADIO TOP 500

Datum: 19 t/m 24 december 2022
Tijd: Dagelijk live vanaf 10:00u via www.kommusradio.nl
Lokatie: KommuS Radio Glazen Huys, Horecaplein Geldrop.

KommuS Radio, HET online radiostation van, voor en door Geldrop-Mierlo zal ook dit jaar in december tijdens de Wollige Winter Weken in Geldrop-Mierlo weer DE lijst gaan uitzenden. Een lijst van 500 nummers samengesteld door de luisteraars van KommuS Radio. Tijdens de live uitzendingen vanuit het Glazen Huys, de buurman van de Wintersfeer schaatsbaan in het centrum van Geldrop is de lijst te horen tussen 19 en 24 december 2022

De luisteraars van het lokale radiostation stellen de lijst dit jaar voor de derde keer samen. De eerste twee edities voerde Danny Vera de lijst aan, toch verschillen de nummer in de rest van de lijst flink van een lijst als die van de Top 2000. Stemmen van vanaf NU, dit kan door je lijst van favo 15 platen te mailen naar top500@kommusradio.nl of door een lijst samen te stellen via
https://www.kommus-geldrop.nl/radio-kommus/kommus-top-500

NEDERPOP WEEKEND 2022

Datum: 28 t/m 30 oktober 2022
Tijd: Dagelijk live vanaf 10:00u via www.kommusradio.nl
Lokatie: KommuS Radio studio, Parallelweg 10b, Geldrop.

Een vol weekend Nederpop op KommuS Radio! Voor het eerst, het enige echte NEDERPOP WEEKEND 2022 in en om Geldrop-Mierlo. Van vrijdag 28 oktober tot en met zondag 30 oktober zijn we de hele dag live te beluisteren en bekijken! Van Smart naar Hard van Pop tot Hop, van House naar eh.. “Strauss”, is het een NL artiest of band, wij draaien ze!

Heb je zelf tips in de vorm van verzoekjes, dan kun je ze delen met ons via de gratis studio WhatsAPP: 06 516 562 18 of kom gewoon eens richting de studio, de koffie staat klaar!

DORPSQUIZ RADIO 

Datum: 19 november 2022
Tijd: 19:00u tot 0:00u
Lokatie: KommuS Radio studio

Kommus Radio is ook dit jaar tijdens de GeldropseDorpsquiz live te beluisteren en bekijken via www.kommusradio.nl. Wellicht bieden wij je wat steun tijdens het vinden van de antwoorden op de vragen uit het kwizzboek, of zorgt KommuS Radio dat je tijdens het puzzelen of googlen “er un bietje de vaart d’r in houdt”. Vanaf 18:00u zijn we er bij, voor jullie mentale steun en hey,, Mocht je een plaatje willen aanvragen, dan kan dat natuurlijk altijd hey! Doe dit via de gratis studio WhatAPP: 06 516 562 18

De inschrijving voor de Kwizz, start dit weekend! Alle info en meer via http://www.dorpskwisgeldrop.nl

 

WOLLIGE WINTERWEKEN 2022/2023 

Datum: 8 december 2022 t/m 9 januari 2023
Tijd: Dagelijk live vanaf 09:00u via www.wolligewinterweken.nl of www.kommusradio.nl
Lokatie: Horecaplein (centrum Geldrop)

Het is weer bijna die tijd van het jaar. Dat we met elkaar zijn, glühwein of warme chocolademelk met slagroom drinken. Dat kan maar 1 ding betekenen, de WOLLIGE WINTER WEKEN komen er aan! Van 8 december tot 9 januari zal KommuS en KommuS Radio te vinden zijn op het Horecaplein van Geldrop, als overbuurman van de Wintersfeer ijsbaan! KommuS Radio zal tijdens de 4 weken live radio maken vanuit een heule kekke radio container en samen met alle inwoners doormiddels van betaalde verzoekjes een mooi bedrag bij elkaar te sprokkelen voor stichting Wensambulance Brabant (https://wensambulancebrabant.nl/)

KommuS radio is de lijm tussen tal van kerstige activiteiten in Geldrop en Mierlo. Samen met oa Villagemarketing Geldrop-Mierlo, De Weeffabriek, Wintersfeer Geldrop, Centrummanagement Geldrop en Centrum- en Lintenmanagement Mierlo / Magisch Mierlo hoef je je eigen niet te vervelen in onze dorpen. Luister elke dag van 09:00u tot 23:00u of later naar KommuS Radio, vraag een plaat aan via onderstaande link, doneer wat je kan, luister en kijk live wat er allemaal op en rond het Horecaplein gebeurt en kom ook zeker gezellig langs in de studio.

Dit jaar natuurlijk weer veel toffe radio, veel interviews, thema uitzendingen, prijzen te winnen, heel veel slappe klets, sfeervolle muziek, én verzoekjes en de groeten doen aan iedereen die je kent. En natuurlijk jullie eigen lijst, de Geldrop-Mierlose Top 500!

Alle info over de Wollige Winter Weken + online verzoekjes plaaten/doneren + radio luisteren of kijken via www.wolligewinterweken.nl
KommuS Radio is een online radio station, van, voor en door Geldrop-Mierlo, en het hele jaar door te bekijken over de hele wereld en verder via www.kommusradio.nl

 

 

 

Heavy Concert vanuit de Brigida toren. 

Datum: 10 augustus 2022
Tijd: 14:00u inkomst
Lokatie: rondom de toren van st Brigidakerk (centrum Geldrop)

 Wat krijg je als je een gave Heavy Metal gitaris en een gruwelijke Carillonneur bij elkeaar in de toren van de Brigidakerk zet? Dat wilde KommuS wel eens weten.

Woensdag 10 augustus zal dit unieke mini concert dan toch plaats vinden, live vanuit de torens van de st Brigidakerk, in het hartje Geldrop Gitarist Jitse Zonneveld (Gorefunest / Snake Bite Love) en baas der Carillons Tommy van Doorn, zullen de bezoekers van de Geldropse weekmarkt gaan verassen. Rond de klok (ja ja..) van 14:00u zal het van start gaan, en jij kan gewoon beneden genieten,, simpeler kunnen we het niet maken! Oorspronkelijk zou dit wel heul speciale concert plaats vinden in Covid-tijden, maar dat bleek toch moeilijker te zijn dan we dachten. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Geloof ons, dit echt uniek, dit wil je NIET missen!! Tip? Gooi je haar los en neem zeker je airguitar mee!  ENJOY!

 

 

 

KOMMUS NEDERPOP KWIZZ.  

Nederpop Kwizz
Datum: 29 oktober 2022
Tijd: 19:00u inkomst, 19:30u start de Kwizz
Lokatie: Studio KommuS Radio, Parallelweg 10b, Geldrop (ingang zijkant vermalig GGD gebouw)

De legendarische KOMMUS POPKWIZZ. Het komt er weer aan en wel op zaterdag 29 oktober!! Kom je met je team van max 4 personen mee kwizzen? Inschrijven dan!!

Deze editie staat in het teken van de NEDERPOP! Dus de kaasblokjes en uberzoute pinda’s zijn al in huist gehaald! Waarom Popkwizzen bij KommuS? OMDAT HET ZO VERREKES GEZELLIG IS!! zet 29 oktober in je agenda, Voor de tweede keer zal de POPKWIZZ in de KOMMUS RADIO studio plaats vinden! De ruimte is beperkt, dus wacht niet te lang met inschrijven!

 

Tijdens de KommuS Popkwiz kun je met je team van max 4 personen, ontdekken waar je puntje van de tong zich bevindt. . Jazekers een POPquiz, KommuS gaat jouw kennis over (pop)muziek testen, en ja er valt nog wat te winnen ook! Minimale leeftijd is 18+. Strijd mee om de prijzen en kraak je muzikale brein. Heb je wat kennis van muziek, of luister je er gewoon heel graag na, dan kun je al mee doen! Soms zijn de vragen wat pittig, veel vaker is het een feest der herkenning! Voor de gezelligheid mee doen?? Sure, je bent welkom met je team!

 

Tussen de vragen door is er ruimte om wat te bierelieren, de KommuS crew zal ook achter de draaitalels te vinden zijn om de gaatjes te vullen met toffe plaatjes! De deuren zijn los vanaf 19:00u, aanvang van de quiz is 19:30u tot uurke of 0:00u of… 01:00u we zien wel! Inschrijven is simpel, mail je teamnaam + de namen van teamgenoten naar info@kommus-Geldrop.nl en je krijgt een berichtje van ons terug. Elke deelnemer betaald 5 euro. Er is plaats voor 15 teams van max 4 personen. Wel van te voren inschrijven!!! Is er op de avond zelf nog plaats, dan laten we dit via Facebook weten.

 

KOMMUS KASTEEL FESTIVAL PROGRAMMA EN TICKETS.  

Kommus Kasteel Festival
Datum: 1-2-3 juli 2022
Info en Kaartverkoop via www.kommuskasteelfestival.nl

Het KommuS Kasteelfestival is een muziek en theaterfestival, dat op 1 t/m 3 juli 2022 voor de zesde keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, waarbij op vrijdagavond van van 18:00u tot 0:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 16 jaar. De Vrijdagavond is GRATIS TOEGANKELIJK.

Tijdens het festival vindt je op zaterdag en zondag een flink groot podium met (inter)nationale top tribute bands en wederom de nodige verassingen! Voor de zaterdag en zondag heb je een ticket nodig. Met elke editie veel gezellige feestvierders voor het podium, enthousiaste bands, theatergroepen en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival HET zomerse evenement in Geldrop-Mierlo. Alle informatie, kaartverkoop, tijden en programma via www.kommuskasteelfestival.nl

 

WE ZITTEN NIET STIL..  

We zitten volop in het maken van plannen voor het komende najaar en natuurlijk zullen we in 2023 weer komen met wat nieuwe evenementen. Natuurlijk zullen we weer gaan deelnemen  met de Wollige Winter Weken, en.. zijn we volop aan de gang met KommuS Kaffee! Benieuwd hoe en wat? Volg dan www.facebook.com/kommus-geldrop want daar vindt je alle nieuwtjes! STAY TUNED

 

KIESPIJN, POLITIEK VERKIEZINGSDEBAT GELDROP-MIERLO 

Kiespijn!

Datum: 2 maart 2022
tijd: 19:30u
Kijken en luisteren via: www.kommusradio.nl

Een politiek debat zoals Geldrop-Mierlo nog nooit heeft gehad. We voelen de lokale politici aan de tand met prikkelende stellingen en verrassende vragen. Kijk en luister, stel je vraag en laat de politici kiezen. Na Kiespijn weet je waar de partijen voor staan, wij helpen je kiezen.

Mee doen, vragen stellen? WhatsAPP dan tijdens Kiespijn de KommuS Radio studio: 06 516 562 18 of stuur voor de uitzending je vragen door naar info@kommusradio.nl

 

EEN MIDDAG MET FERRY ZANDVLIET 

Ferry overleefde de terroristische aanslag op concertzaal Bataclan (Parijs), die ervaring verandert zijn leven. Langzaam maakt zijn boosheid plaats voor dankbaarheid en vergeving, met als hoogtepunt het feit dat hij bevriend raakt met de vader van één van de aanslagplegers. Ferry zal zijn indrukwekkende verhaal vertellen in Hofdael. Speciaal en uniek voor deze middag zal hij een band mee nemen die Ferry muzikaal zal ondersteunen. Een middag met een goed en heftig verhaal, afgewisseld met goedgeplaatste humor en live muziek! Een verhaal die je mee neemt! Voor deze voorstelling zijn er kaarten te koop via de Hofdael website en via http://kommusnaarferry.eventgoose.com

KommuS de Geldropse evenementen organisatie gooit het in deze tijden af en toe over een andere boeg. Ze startte een lokaal radiostation en omdat concerten of festivals in covid-tijden moeilijk zijn, kijken ze naar andere mogelijkheden. Naast popkwizzen, samenwerkingen als de Wollige Winter Weken, nu ook avonden en middagen met een goed verhaal. Meer info: www.kommus-geldrop.nl

Een middag met Ferry Zandvliet
zondag 10 April 2022
Deuren open 15:00u, aanvang 15:30u
Lokatie: Hofdael Geldrop
Entree €7,50 (ex reserveringskosten), dagverkoop €10,-
(seated voorstelling met live muziek)
Tickets: http://kommusnaarferry.eventgoose.com

 

 

WOLLIGE WINTER WEKEN 10 DECEMBER T/M 9 JANUARI 

Voor het tweede jaar organiseren diverse Geldrop en Mierlose partijen de Wollige Winter Weken. KommuS en KommuS Radio zijn daar ook bij betrokken. Helaas kunnen we dit jaar wederom niet naar buiten voor de Nieuwjaars-concerten, en dus zal KommuS Radio ook deze 4 weken in hun eigen studio vertoeven ipv in een radio container. Maar… dat gaat de pret zeker niet drukken! 4 weken lang live streaming radio, met veel specials en het nodige aan interviews!

VRAAG EEN PLAAT AAN!
En steun het goede doel met een donatie! Platen vraag je aan via www.wolligewinterweken.nl en doneer wat je kan. Alle opbrengsten gaan voor 100% naar stichting No Guts No Glory! Meer info over No Gut No Glory: https://www.stichtingngng.nl/

CHECK DE SOCIALS!
Elke dag houden we jullie op de hoogte van het programma, check dus zeker regelmatig www.facebook.com/kommusradio. Verwacht interviews met de Burgemeester, diverse wethouders, kroegtijgers en zo veel meer! Op het programma oa Vinyl avonden, Sint Anna Dag (Anna’s Arbeids Vitaminen), de KommuS Top 500, Hossa (ready 4 apreski shizzle), 80s avonden, muziek voor de oudjes,  Boxing Day, Oud op Nieuw, Jankend het jaar uit,  en nog veeeeel meer!!!

WOLLIGE WINTER WEKEN 10 DECEMBER T/M 9 JANUARI 

Voor het tweede jaar organiseren diverse Geldrop en Mierlose partijen de Wollige Winter Weken. KommuS en KommuS Radio zijn daar ook bij betrokken. Helaas kunnen we dit jaar wederom niet naar buiten voor de Nieuwjaars-concerten, en dus zal KommuS Radio ook deze 4 weken in hun eigen studio vertoeven ipv in een radio container. Maar… dat gaat de pret zeker niet drukken! 4 weken lang live streaming radio, met veel specials en het nodige aan interviews!

VRAAG EEN PLAAT AAN!
En steun het goede doel met een donatie! Platen vraag je aan via www.wolligewinterweken.nl en doneer wat je kan. Alle opbrengsten gaan voor 100% naar stichting No Guts No Glory! Meer info over No Gut No Glory: https://www.stichtingngng.nl/

CHECK DE SOCIALS!
Elke dag houden we jullie op de hoogte van het programma, check dus zeker regelmatig www.facebook.com/kommusradio. Verwacht interviews met de Burgemeester, diverse wethouders, kroegtijgers en zo veel meer! Op het programma oa Vinyl avonden, Sint Anna Dag (Anna’s Arbeids Vitaminen), de KommuS Top 500, Hossa (ready 4 apreski shizzle), 80s avonden, muziek voor de oudjes,  Boxing Day, Oud op Nieuw, Jankend het jaar uit,  en nog veeeeel meer!!!

KOMMUS POPKWIZZ, INSCHRIJVING GESTART!! 

Mee doen is mee maken en je steunt meteen stichting No Guts No Glory! Maak de laatste wens mede mogelijk voor kanker patienten en hun mantelzorgers!! Mee doen doe je gewoon vanuit je eigen huis, door in te tunen op Kommus Radio via www.kommusradio.nl 

Deelname kost je 1 tientje, dit bedrag gaat voor 100% naar No Guts No Glory. Op de dag van de Popkwizz haal je de invul formulieren even op bij de KommuS Radiostudio en dan rij je gewoon even door naar de buurtsuper om alle snacks voor de avond in huis te halen! Inschrijven door te mailen naar info@kommus-geldrop.nl / mee info over No Gut No Glory: https://www.stichtingngng.nl/

 

 

 

KOMMUS POPKWIZZ, INSCHRIJVING GESTART!! 

Mee doen is mee maken en je steunt meteen stichting No Guts No Glory! Maak de laatste wens mede mogelijk voor kanker patienten en hun mantelzorgers!! Mee doen doe je gewoon vanuit je eigen huis, door in te tunen op Kommus Radio via www.kommusradio.nl 

Deelname kost je 1 tientje, dit bedrag gaat voor 100% naar No Guts No Glory. Op de dag van de Popkwizz haal je de invul formulieren even op bij de KommuS Radiostudio en dan rij je gewoon even door naar de buurtsuper om alle snacks voor de avond in huis te halen! Inschrijven door te mailen naar info@kommus-geldrop.nl / mee info over No Gut No Glory: https://www.stichtingngng.nl/

 

 

 

KOMMUS RADIO TOP 500, STEM NU!! 

Vanaf vandaag tot 1 december kun jij je favoriete platen in de KOMMUS RADIO TOP 500 stemmen! Dit doe je door een mail te sturen naar top500@kommusradio.nl Tijdens de Wollige Winter Weken worden door dj Doron de platen in de juiste volgorde gezet, zodat jij van 19 tot 24 december ze kunt terug luisteren. Wie staat er dit jaar op nummer 1? Je kunt ook het stem formulier invullen via: LINK!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WOLLIGE WINTER WEKEN

Zet hem alvast in je agenda: WOLLIGE WINTER WEKEN, van 10 december tot 9 januari LIVE RADIO vanuit het Centrum van Geldrop! Met wederom veel live programma’s, prijzen te winnen,  de KommuS Radio top 500, Vinyl avonden, Hossa-specials, interviews, live verslagen van Wintersfeer evenementen, verzoekjes te doen, kwizzen, Karaoke en natuurlijk een goed doel!! HET WORDT ZO GAAF! Houdt de KOMMUS socials in de gaten voor alle updates en meer!

KOMMUS RADIO TIJDENS GRIEZELIG GELDROP-MIERLO

KommuS Radio is op 19-20 en 21 november aanwezig tijdens het GRIEZELIG evenement in Kasteel Geldrop. Drie dagen gaan we live uitzendingen maken vanuit het gaafste Griezelkasteel van Geldrop-Mierlo. De 19e van 15:00u-23:00u, zaterdag de 20e van 11:00u tot 23:00u en zondag van 14:00 tot 23:00u. Dus bezoek je www.griezeliggm.nl kom dan zeker even langs!

KommuS Popkwizz / 16 oktober 2021

Na 2 jaar afwezigheid, gaan we het gewoon weer “in het echt” doen, de legendarische KOMMUS POPKWIZZ. Gewoon live aan een tafeltje met je beste vrienden! OMDAT HET ZO VERREKES GEZELLIG IS!!
Tijdens de KommuS Popkwiz kun je met je team van max 4 personen, ontdekken waar je puntje van de tong zich bevindt. KommuS gaat jouw kennis over (pop)muziek testen, en ja er valt nog wat te winnen ook! Minimale leeftijd is 18+. Strijd mee om de prijzen en kraak je muzikale brein. Heb je wat kennis van muziek, of luister je er gewoon heel graag na, dan kun je al mee doen! Soms zijn de vragen wat pittig, veel vaker is het een feest der herkenning! Voor de gezelligheid mee doen?? Sure, je bent welkom met je team!

Tussen de vragen door is er uiteraard ruimte om wat te bierelieren en even duchtig bij te ouwehoeren. De deuren zijn los vanaf 19:30u, aanvang van de quiz is 20:15u tot 01:00u (ongeveer hé!).

Inschrijven is simpel, mail je teamnaam + de namen van teamgenoten naar info@kommus-Geldrop.nl en je krijgt een berichtje van ons terug. Elke deelnemer betaald 5 euro. Er is plaats voor 15 teams van max 4 personen. Wel van te voren inschrijven!!! Is er op de avond zelf nog plaats, dan laten we dit via Facebook weten.

Kommus Kasteelfestival 2022

Het KommuS Kasteelfestival is een GRATIS toegankelijk muziek en theaterfestival, dat op 1-2 en 3 juli 2022 voor de zesde keer plaats vindt in de Kasteeltuin van Geldrop. Het programma is voor jong en oud, waarbij op zondag (in de voortuin) van 12:00u tot 18:00u er veel te doen is voor de kids tussen de 0 en 16 jaar. Tijdens het festival vindt je op het grote podium (in de voortuin van het Kasteel), waar de afgelopen jaren (inter)nationale top tribute bands het publiek omver bliezen, en dat gaat ook deze editie gebeuren, wedden?

Met elke editie veel gezellige feestvierder voor het podium, enthousiaste bands, theatergroepen, acts en een geweldige vrijwilligers-crew is het Kasteelfestival HET zomerse evenement in Geldrop-Mierlo. Het programma is te vinden via www.kommuskasteelfestival.nl/

 

Kommus Radio, 25 uur per dag lokale radio! 

Elke dag is er KommuS Radio, het lokale radiostation van Geldrop-Mierlo. Radio voor en door Geldroppenaren en Mierlonaren. Op gezette tijden is het station live te horen en zien via www.kommusradio.nl of luister via een radio-APP als Juke. Het station is regelmatig ook in Geldrop-Mierlo te vinden tijdens evenementen. Alle info en programma tijden via www.kommusradio.nl.

Kommus Ontspoort 2022

Op 10 & 11 september 2022 vindt KommuS Ontspoort plaats op het voormalige GGD terrein aan de Parallelweg/Stationstraat. Een kleinschalig festival met een grote uitstraling. De 2021 editie is helaas door de opgelegde Covid maatregelingen niet door gegaan, maar dat gaan we in 2022 dubbel en dwars inhalen! Alle info via www.kommusontspoort.nl

 

Wollige Winter Weken 2021/22

Ook gaat KommuS dit jaar weer tijdens de Wollige WInter Weken, Geldrop en omstreken voorzien van online radio en tv. Deze editie hopen we naast de Wintersfeer ijsbaan te mogen staan, die dit jaar hun 10 jarige jubileum viert. Verwacht 4 weken vol met toffe radio, veel interviews, thema uitzendingen, prijzen te winnen, biertjes proeven, heel veel slappe klets, sfeervolle muziek, en verzoekjes te doen en natuurlijk de Geldrop-Mierlose Top 500! Zet hem alvast in je agenda! Vanaf 10 december tot 9 januari.. lokale winterse radio! Meer info rond december via:  www.wolligewinterweken.nl of www.kommusradio.nl